Ska släcka bilbrand – sen går allt fel

Bilbränder är otäcka och ganska snabbt har man en så stor brand att den blir omöjlig att släcka med en vanlig brandsläckare. Den här filmen från Norge visar en övertänd Mercedes som ska släckas av brandkåren. Men brandmännen får en ovanligt dålig dag på jobbet.
Annons

Ni som haft oturen att vara med om en bilbrand vet hur snabbt det kan gå från de första flammorna tills hela bilen är övertänd. En helt övertänd är i princip omöjlig att släcka på egen hand, även om man har en stor sex kilos pulverbrandsläckare. De små brandsläckare som man brukar ha i bilar är på två kilo och det räcker på sin höjd för att släcka en motorbrand.

Den här filmen från Norge visar en Mercedes som blivit övertänd, förmodligen under färd eftersom den står på ett så utsatt ställe. I det här läget går inte branden att släcka för oss vanliga dödliga.

Men brandmännen får det inte heller lätt, visar det sig 1:40 in i filmen. Händelseförloppet är lika oväntat som ruskigt, det kunde ha gått hur illa som helst. En dålig dag på jobbet, som vi brukar säga.

 

Missa inte denna läsning:

Ovärderlig Lamborghini Miura brann upp i London

Porsche 918 Spyder fattar eld vid tankning – brinner upp

 

Annons
Annons
Rulla till toppen