auto motor & sport slår rekord – större än någonsin

Vecka 3 var den i särklass bästa någonsin för automotorsport.se. Fler än 193.000 bilfantaster hittade till sajten, en kraftigt ökning från det gamla rekordet på 112.000 unika besökare på en vecka.
Annons

• Stort grattis Pär Brandt, Anna Andersson och Erik Söderholm – webbredaktörer på auto motor & sport! Hur känns det?

Erik: ”Fantastiskt, förstås! Det blev en riktig rekordvecka och nu satsar vi på att hålla nivån uppe. Jag vill tacka alla våra fantastiska läsare som älskar bilar och snabba nyheter – tack för att vi får ert förtroende!”

• Erik, du skrev en artikel som stod för en stor del av trafiken. Vilken?

”Polisen har en ny typ av blåljus. Den här artikeln engagerade väldigt många läsare och vi märker av ett stort intresse för den här typen av vardagsnära artiklar, sådant som man själv kanske lagt märke till ute i trafiken. Vi har en nära relation med våra läsare – det är viktigt för oss.”

Läs också: Polisen kör med blåljuset tänt – kallas ”cruise lights”

• Vilka bilar vill era läsare läsa mest om?

Anna: ”ams-läsarna är väldigt kräsna bilköpare och läser därför helst om bilar från de övre prisskikten, 5-serie, E-klass, sportbilar och stora suvar. Gärna kombi. Och naturligtvis Volvo. Eftersom de är genuint bilintresserade och håller sig extremt uppdaterade gäller det för oss att vara sjukt snabba med nyheterna. Vilket vi jobbar stenhårt för att vara. Sedan kan man konstatera att den typiska ams-läsaren har en stor portion humor, våra mer lättsmälta artiklar med roliga filmer eller andra galenskaper får alltid mycket läsning. Det är jättekul.”

Pär: ”Kan bara hålla med Anna. Tyska premiumligan tillsammans med Volvo ligger i topp, vilket även Saab gjorde på sin tid. Men våra läsare gillar egensinniga bilar också, typ Subaru eller Citroën, Alfa Romeo, och så vidare. Personliga bilar som säger något. Sen ska man inte glömma att våra läsare gillar att vårda sina bilar, artiklar om bilvårdstips och liknande brukar få mycket trafik.”

• Vilka är era sämsta bilköp?

Pär: ”Tur eller ren skicklighet, men jag har inte gjort några direkt dåliga bilköp. Jag brukar ha mina bilar ganska länge. Däremot är det en väldigt lång process innan jag bestämmer mig för vilken bil som passar bäst. De senaste åren har jag gjort det enkelt för mig och kört Skoda Octavia RS.”

Erik: ”Nu kan det sägas: min första bil, en Audi 80, skulle jag nog aldrig ha köpt med facit i hand. Men ännu värre var när jag köpte världens, förmodligen, minst driftsäkra Toyota. En Aygo. Efter att den började strula har jag fått höra en del syrliga skämt från resten av redaktionen…”

• Vilka bilar drömmer ni om att äga? 

Anna: ”Jag drömmer om en orange gammelbubblacab, en eldriven Range Rover, en snygg cykelbil och en återuppstånden Saab.”

Pär: ”Lider av svår Porsche-abstinens, men kan aldrig bestämma mig vilken modell jag borde ha. En Alfa Romeo GTV Bertone skulle vara inom räckhåll, men nu har vår art director Olof redan en sån och då kan inte jag komma släpande med en likadan. Ford GT skulle jag inte heller ha något emot, men då spelar vi i en helt annan liga än där min plånbok befinner sig.”

Erik: ”Jag vill egentligen inte äga någon bil alls, det är inte där charmen finns, enligt mig. Däremot vill jag förstås köra så mycket som möjligt! Sedan får någon annan ta hand om service och andra tråkigheter. Högst upp på min önskelista står nog en Tesla Model S.”

• Tipsa om en artikel på sajten som vi inte får missa. 

Anna: ”Våra bloggar och särskilt Peder Karlssons blogg. Den mannen är så vansinnigt rolig. Han gör så fantastiskt galna saker, skriver så briljant om det – och det bästa är att han är sån i verkligheten, ingenting är hittepå.”

Pär: ”Styrkan ligger i bredden, vi har just nu cirka 30.000 artiklar på sajten och de äldsta daterar sig 15 år tillbaka. Man kan hitta i stort sett vad som helst som har med bilar att göra på vår sajt. Glöm heller inte kommentarerna, vi har de absolut mest kunniga och roliga läsare som man kan hitta på nätet!”

Erik: ”Jag gillar uddabilar och historien bakom dem. Ett exempel är Citroën CX som nyss fyllde 40 år. Den hade nästan kunnat lanseras idag och varit lika futuristisk! Sedan är jag väldigt fascinerad av den enorma krisen för The Big Three.

auto motor & sport slår rekord – större än någonsin

Anna Andersson

Fakta: Älskar bilsemester. Stor cykelhatare (men cyklar varje dag året runt).
Ålder: 39.
Familj: Ja. Och två söta hundar, Bosse och Isak.
Bor: Sundbyberg.

auto motor & sport slår rekord – större än någonsin

Pär Brandt

Fakta: Jobbat som motorjournalist i 32 år och det är fortfarande lika kul att köra till jobbet varje dag!
Ålder: 55.
Familj: Ja. Och två extremt söta katter, Leo och Valentin.
Bor: Danderyd.
Twitter: @BrandtPar

auto motor & sport slår rekord – större än någonsin

Erik Söderholm

Fakta: Prylnörd med förkärlek till digital journalistik och nya bilar. Här på auto motor & sport får jag en dos av alla tre.
Ålder: 26.
Bor: Stockholm.
Twitter: @eriksdh

Annons
Annons
Rulla till toppen