Raceprinsen och ams vann i Fiber Direkt Cup!

Prins Carl Philip fortsätter sin segersvit i Fiber Direkt Cup. För första gången fick även ams kliva högst upp på pallen. Snart är det superfinal!

Raceprinsen och ams vann i Fiber Direkt Cup!
Fiber Direkt Cup RBC Racing Lars Wiezell Team MaNi Team FX Racing Hammarby Gokart stockholm

Nya gokartbanan vid Globen är obarmhärtigt teknisk. Minsta misstag straffar sig direkt och den fysiska påfrestingen skiljer ut förarna från varandra. auto motor & sport tog sin första seger efter flera tidigare besök på pallen.

ams hade till det sista racet inomhus förstärkt laget med unge Kevin Thor som komplement till Leif Severin och Lars Wiezell. Trots sedvanlig otur med kartar i både kval och race lyckades vi tack vare Kevins förmåga att anpassa sin körning till de mest märkliga fordon ta hem segern. Leif och Lars hade svårare att lära men såg ändå till att hålla undan, men i närheten av Kevin, som hade kvällens bästa tid, kom de inte. Men en seger är en seger, en seger för laget!

Greven
Vi firade det godkända kvalet med att få en riktigt dålig kart som dessutom lade av när det återstod cirka tio varv. Då tappade vi genast fyra varv till BMW Nackas stora glädje. En trist kväll för Greven Racing som slutade på en nionde plats.

J&J
Jonas Lange med fler ansvariga har gjort ett kanonjobb med att framförallt lyckats med den inte helt enkla uppgiften att hitta långsammare förare än oss. Det måste ha kostat massor, tack! Vi har lyckats hänga med bättre i år, jag själv intar aldrig middag innan race och Johan vägrar byta när jag väl kör, han hävdar att jag är snabbare. Det kan vara det som gör oss snabbare, eller så går det att lära gamla hundar att köra. Hyfsade placeringar genom hela cupen, till och med en hägrande tredjeplats innan juluppehållet men som de fostrade rojalister vi är så skänkte vi den till Race Boys, bugade och önskade God Jul! Känslor, svordomar, fingrar, till och med hela händer, visst svallar känslorna ibland men trots 26 lag, uppskattningsvis cirka 80 förare så skrattar de flesta, inte enbart vid ankomsten. Bytet till den nya hallen var en konditions- och avgaschock där armarna kändes som spaghetti och kolmonoxiden gjorde sig påmind ett dygn efteråt. Öppna portar i sista rejset gjorde sitt! Armarna är dock fortfarande spaghetti! Som vanligt roliga, snygga, schysta race där åtminstone vi kan slipa på både det ena och det andra. Hoppas på en fantastisk avslutning på ÖsWe Ring med bra väder, bra stämning och ett bra resultat. Mkt längre rakor, så det blir definitivt ingen armträning innan. Vi vilar oss i form, som vanligt!

BMW Nacka
Vi kom till start med inhopparen Jimmy som inte kört den nya banan tidigare. Vår snabbaste förare den här dagen, Andreas, drog till med ett personbästa redan i kvalet, vilket gav oss startruta sex. Han fick därför inleda racet. Vi gjorde bra byten men hade inte tillräckligt jämn eller hög fart för att fightas om högre placeringar. Vi kämpade med två andra lag om 6-8 plats. När Grevens bil havererade i slutet gick vi förbi och slutade på sjätte plats. Även om undertecknad kände sig smått missnöjd med sin egen insats körde vi fyra varv längre än i förra racet. På så sätt ett steg framåt och viktiga poäng för vårt gäng!

Team FX Racing
Femte racet blev en stor besvikelse för FX Racing. Vi var endast två som skulle köra och var väldigt taggade, men gjorde ett oförklarligt dåligt kval i en bil som kändes helt ok. Från tionde startruta bestämde vi att göra ett tidigt första byte för att få fri körning. Taktiken lyckades bra och när samtliga hade gjort sitt första byte hade vi tagit oss upp ett par placeringar. Dessvärre hände något med karten i slutet av andra stinten och den blev i stort sett omöjlig att svänga höger med. Vi fick slita för att få varvtider under 24,5 och behövde istället lägga all kraft till att inte förstöra för alla som varvade oss. Vi förstår nu hur det kan kännas att sitta i en Marussia F1 i Monaco och bara försöka se till att man inte är i vägen för de som tävlar på riktigt. Vi noterade med detta vår första jumboplats med flera varvs marginal, men taggar om till finalracet utomhus!

Veidec Racing
Nu slog "50+gubbarna" i Team Veidec Racing till med en hedrande pallplats! Vi har kämpat, krigat och hade tidigare en niondeplats att stoltsera med. Efter att vårt ankare Janne Karlsson insett att överflödiga kilon kan kosta tiondelar tog han sitt ansvar och kom fem kilo lättare till femte racet. Det gav resultat och 22.33 blev tredje bästa varvtid. För laget blev det 153 varv och ett snitt på 23,45 får laget vara nöjda.  Till finalen ska fler kapa kilon kapas!

Degauss Labs
Med gästförare från www.autolife.se (vd Björn Lagercrantz) tog vi oss an tisdagens race! Björn var lite ringrostig (i gokart) efter kört på Nurburgring, Tor Poznan och SPA med flera. Som vi all vet är hyrkart den riktiga utmaningen och det var en chock för Björn att försöka inte vara i vägen för alla fartfantomer. Nåväl, inga skador, placering i mitten av resultatlistan! Vi är nöjda!

Fiber Direkt Cup RBC Racing Lars Wiezell Team MaNi Team FX Racing Hammarby Gokart stockholm

Fiber Direkt Cup, omgång 5 tisdag, Gokart Stockholm Globen

Placering Team Poäng Varv
 1.  auto motor & sport  13 154 
2.   Goodsport.se  12 154 
3.   MR  11 153 
4.   Broby  10 153 
5.   BCR  9 153 
6.   BMW Nacka  8 151 
7.   Degauss Labs  7 150 
8.   Team GAS  6 148 
9.   Greven  5 147 
10.   Fiber Direkt  4 147 
11.   Team FX Racing  3 144 
12.   Braindead Update  1  – 
13.   Centiljon  1  – 

 Fiber Direkt Cup, omgång 5 onsdag, Gokart Stockholm Globen

Placering Team Poäng Varv
1.  Race Boys  13 154 
2.   Team Kihlströms  12 153 
3.   Veidec  11 153 
4.   Team MaNi  10 153 
5.   MCM Race It  9 152 
6.   Rent a Chef  8 152 
7.   KAK   7 152 
8.   Jernet  6 151 
9.   J&J  5 151 
10.   Mikeys Misfits  4 150 
11.   J Design  3 150 
12.   Petré Event  2 147 
13.   Nyberg – Martin med vänner  1 146 
Fiber Direkt Cup RBC Racing Lars Wiezell Team MaNi Team FX Racing Hammarby Gokart stockholm
Placering Team Poäng Varv
1. Team MaNi  59  
2.  MR  57   
3.  auto motor & sport  57   
4.  Race Boys  51  
5.  Rent a Chef  45   
6.  Broby  42   
7.  KAK  42   
8.  Greven  41   
9.  Degauss Labs  38   
10.  Team Kihlströms  36   
11.  J Design  34   
12.  Team FX Racing  34   
13.  MCM Race It  34   
14.  GAS  33   
15.  J&J  32   
16.  BCR  28   
17.  Goodsport.se  28   
18.  Veidec  27   
19.  Jernet  26   
20.  BMW Nacka  25   
21.  Fiber Direkt  23   
22.  Nyberg – Martin med vänner  23   
23.  Petré Event  20   
24.  Mikeys Misfits  10   
25. Centiljon  
26.  Braindead Update   
Fiber Direkt Cup RBC Racing Lars Wiezell Team MaNi Team FX Racing Hammarby Gokart stockholm
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill att ams vinner cupen!
20
9