Tesla: ”Om Apple ringer kommer vi ta samtalet…”

Nu är ryktesspridningen kring ett samarbete mellan Tesla och Apple igång – och kommunikationschefen vill inte stänga några dörrar. "Om de skulle vilja hitta sätt att samarbeta skulle vi vara glada för det", säger Ricardo Reyes till auto motor & sport.
Annons

Här testar vi "Insane Mode" i Tesla P85D
Vi provkör Tesla Model S P85D: "Mycket imponerande"

Det blev enorm ryktesspridning kring Apple tidigare i februari – det spekulerades om en ”iCar” efter att en mystisk leasingbil från Apple siktats på flera platser. Men ryktena döms ut av en teknikbloggare och tidigare Applechef.

Vid Apples årsstämma frågade flera aktieägare om ett köp av Tesla kunde vara aktuellt – något som Applechefen Tim Cook inte ville svara på direkt.

”Vi har egentligen ingen relation med dem. Jag skulle älska om Tesla integrerar CarPlay. Vi har redan nu samarbeten med alla stora biltillverkare och kanske vill Tesla också köra på det. Var det ett bra sätt att undvika frågan?”, sa Tim Cook enligt 99mac.

Men även om Apple inte köper upp Tesla ryktas det ändå om ett eventuellt samarbete – något som dock är helt på spekulationsstadiet i nuläget.

Dömer ut rykten om Apples nya bil: "Det är bara fantasier"
Mystisk bil från Apple siktad utanför San Francisco
Tesla:
Mikael Johnsson har kört nya Tesla Model S P85D med ”Insane Mode”. Provkörningen kan du läsa i senaste numret av auto motor & sport.

I samband med provkörningen av Tesla Model S P85D med ”Insane-läge” fick auto motor & sports Mikael Johnsson en intervju med Ricardo Reyes, som är kommunikationschef på Tesla.

Han fick svara på frågor som ams-läsarna skickat in och en av dem handlade om ett eventuellt samarbete med Apple. De båda företagen har flera gemensamma nämnare: bland annat att de storsatsar på batteriteknik, förnyelsebar energi och en enkel användarupplevelse.

Det är hemelektronik som gjort att Tesla blev ett framgångsrikt bilföretag, enligt Ricardo Reyes. Han säger att utan explosionen som skett inom hemelektroniken, med exempelvis smarta mobiler, skulle inte Model S finnas.

Därmed befinner sig Tesla åtminstone delvis i samma bransch som Apple – och Ricardo Reyes stänger inte helt dörren för ett samarbete.

”Det finns många likheter mellan företagen. Vi fokuserar till 100 procent på det vi gör och Apple fokuserar till 100 procent på det de gör – med mycket pengar. Om de skulle ringa tar vi samtalet, ingen tvekan om det. Om de skulle vilja hitta sätt att samarbeta skulle vi vara glada för det. Men givetvis inom de mål vi vill åstadkomma. Vi är hyperfokuserade på det vi gör. Och nu är det att få ut Model X och Model 3″, säger han till auto motor & sport.

Hela intervjun där Ricardo Reyes bland annat berättar om varför Tesla inte erbjuder trådlös laddning finns i auto motor & sport 7/2015.


Tesla:

Läs också…

Tesla Model S P85D i ”Insane Mode” – så upplevs det i verkligheten


Annons
Annons
Rulla till toppen