Nytt avslöjande om Alonso-krasch

På torsdagsförmiddagen klarade Fernando Alonso den medicinska kontrollen och får alltså köra Malaysias GP. Och han gav flera nya uppgifter om sin krasch.
Annons

Nytt avslöjande om Alonso-krasch
Efter en medicinsk kontroll som gick bra deltog Fernando Alonso i en presskonferens på torsdagförmiddagen och gav flera nya uppgifter om sin krasch i Barcelona. Foto: LAT.

Spanske F1-världsmästaren Fernando Alonsos olycka under försäsongsträningen i Barcelona kan nu sägas vara över. Alonso har tränat i hemmet samt kört simulator i teamets högkvarter i Woking innan han genomgick en rad tester på Cambridge universitetssjukhus.

Efter flygresan till Malaysia klarade Alonso även den medicinska kontrollen som gjordes på F1-banan utanför Kuala Lumpur. Han var också med på den första presskonferensen och såg både frisk och glad ut.

Inget större drama, alltså. Men fortfarande vet McLaren-teamet inte riktigt vad som exakt hände när Fernando Alonso plötsligt tappade medvetandet i samband med kraschen. Eller också vill de inte berätta.

Den senaste uppgiften står Fernando Alonso för själv. För någon dag sedan avslöjade han för media att han plötsligt fått en minnesbild av att ratten i hans McLaren-Honda MP4-30 blev extremt trögstyrd just före kraschen. Och idag torsdag avslöjade Alonso flera nya detaljer.

”Jag hade ett problem med styrningen. Den låste sig åt höger. Jag träffade muren, bromsade och växlade ner. Tyvärr kan vi inte se alla data från styrningen, lite oklart varför. Men jag minns allt som hände på banan. Jag tappade medvetandet först i ambulansen”, berättar Alonso.

Han påpekar samt bekräftar också att det var något fel på bilen. Men McLarens tekniker har inte kunnat upptäcka det i bilens dataminnen. Så i den delen finns inte något klart svar idag. Att Alonso tappade medvetandet säger Alonso själv är normalt.

”Ja, det är vad läkarna säger eftersom de ger en medicin inför helikopterfärden och de medicinska kontroller som görs både innan samt när man kommer till sjukhuset. Och detta är fullt normalt.”

Just det faktum att en F1-världsmästare plötsligt kör av och smäller i säkerhetsmuren utan uppenbara problem har förbryllat många. Och självklart har alla möjliga – och vilda – spekulationer uppstått efter olyckan.

Oavsett orsak till den spektakulära olyckan är nu Fernando Alonso tillbaka vid ratten i sin McLaren-Honda. Vilket betyder att danske tredjechauffören Kevin Magnussen får se Malaysias GP från depån.

Malaysias GP sänds i sin helhet av Viasat Motor och tipsen till iRace.se – där du kan vinna en F1-resa för två personer – måste vara lämnade innan kvalet börjar på lördag morgon, svensk tid.

Nytt avslöjande om Alonso-krasch
Torsdag morgon på F1-banan – Fernando Alonso på väg in till banans medicinska center för att genomgå olika tester. Foto: LAT.
Alonso har fått körförbud – Magnussen ersätter
Spela iRace här!
Annons
Annons
Rulla till toppen