Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!

Det var spännande in i det sista när ams tog hem superfinalen i Fiber Direkt Cup. Vi ska stolt förvalta bucklan till nästa år, segerpriset är vi desto mer tveksamma till...
Annons

Racingbaksmällan börjar direkt efter målflaggan vinkas… Sjätte året, 11.000 varv, 26 lag, tre olika banor, otaliga fighter på banorna, svett, tårar och mycket skratt! Sommaren börjar när Fiber Direkt Cup är slut! Vi hade beställt regn till A-finalen på ÖsWe Ring. Regn och hagel missade vi med en halvtimme. Vi ska planera bättre till nästa final om ett år. Vi får flytta fram tiden för race en halvtimme. Klart vi skall ha ett ösregn som kommer chockera! Det är det enda som vi inte haft under alla år.

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Arrangör Jonas Lange modellar den nya Fiber DIrekt Cup-jackan.

Prisutdelningen på Gokart Stockholm blev en trevlig tillställning. Lag Mikeys Misfits kom sist och vann fri bantid med ett proffs. Det kommer hjälpa dem att inte få samma plats nästa år. Plats 2–12 fick hörlurar från Degauss LabsFiber Direkt Cup-jackor och proffsmedel för bilvård från Veidec.

Vinnare: auto motor & sport! Den ärofyllda trofén överlämnades med tårar av lag MaNi! Tårarna byttes mot glädje när de fick höra att förstapriset är en timme Thaiboxning med världsmästaren Rikard Nordstrand
(Rikards lag Goodsport kom på femte plats.)  När bucklan är graverad kommer Fiber Direkt lämna över den på Kampsportstadion där även vinnartimmen skall tillbringas. Klicka här för en försmak av vad ams kommer att få smaka på.

Är du intresserad att vara med i Fiber Direkt Cup nästa år? Skicka ett mail till info@fiberdirekt.se med dina uppgifter så återkommer vi med info när sommaren börjar ta slut. Vi kör vid sex tillfällen under Oktober–April

Stort tack till alla medverkande, Jonas och Daniel. 

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Johan Nilke i Team MaNi körde för allt vad tygen höll och de ledde in i det sista.

Team MaNi
Nollställd poängställning och med fem (!) förare med STCC-erfarenhet jagandes i hasorna startade vi först i den stora finalen i Fiber Direkt Cup. Utmanande och obeskrivligt skoj! Det blev en riktigt underhållande final med många täta fighter. Vi gjorde helt okej ifrån oss och hade förstaplatsen tills det att fem minuter av racet återstod. Då klev seriens gigant Kevin Thor, som representerade ams, och visade på sin snabbhet och race-erfarenhet och tog över förstaplatsen. Vi kom i mål som tvåa. När vi summerar säsongen får vi vara nöjda med andraplatsen i cupen och vi kommer riktigt taggade och revanschsugna till nästa säsong. En stor eloge till arrangörerna Jonas och Daniel i spetsen samt alla sponsorer som gör Sveriges roligaste långloppsserie i gokart möjlig!

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Det var trångt emellanåt.

Team GAS
Team GAS åkte till ÖsWe Ring med förväntan om svenskt midsommarväder; regn, hagel och snålblåst skulle passa oss som handen i handsken! Ack så fel vi fick. Solen kysste asfalten, vinden smekte försiktigt träden och bil nummer sju stod redo. Ett par långsamma varv senare gjorde vi vårt första snabba byte; däcken hölls varma och stolen trimmades in. Men vad hjälpte det när bilens långsammaste förare skulle ge sig i kast med utomhusbana? Långsamt, långsamt, jobbade vi upp tempot. Vi plockade några placeringar och lyckades köra civiliserat. Inga horn växte ut denna gång, i alla fall inte enligt flaggvakterna… Den friska luften till trots gjorde oss till glada amatörer. Vilken säsong, vilken resa. Vilket kul event. Snart väntar Krutcupen och andra motorrelaterade pojkdrömmar som äntligen kan realiseras när man själv är löntagare!

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Kevin Thor (ams) närmar sig med stormsteg och en stressad Johan Nilke kollar över axeln. Jocke Mangs är lugn som en filbunke.

BMW Nacka
Som vanligt kommer vi till en bana vi aldrig kört på. Denna gång utan kval dessutom. Spännande att kastas rakt in i hetluften! Vi får besked att vi startar på nionde plats i B-finalen och förstår snabbt att det krävs ett mirakel för att nå topp två och därmed A-final. Efter ett samtal med KAK får vi låna supertalangen Viktor Bouveng, som tävlar för BMW i Tyskland. Vi stod och planerade strategi och byten men när Viktor anslöt till teamet var det ett lätt beslut att sätta honom i karten från start. Det första varvet är en ren uppvisning där Viktor går från nionde till femte plats. Ett par varv senare är BMW Nacka i klar ledning och vi börjar så smått att hoppas på A-final. Tyvärr stannar karten vid alla fyra byten och vi tappar mycket tid. Vid målflagg har vi tappat till fjärde plats. Vi tackar för en fantastiskt rolig debutsäsong och passar samtidigt på att gratulera auto motor & sport till segern!

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Det fanns lite marginal när målflaggan togs!

KAK Motorsport
Härligt väder inramade finalen. Finaldagens pro/am lag i KAK Motorsports karten var rejält laddat och sålde redan före start av blivande BMW föraren Victor Bouveng till laget från BMW Nacka. En ”p-mitt i fältet” blev tyvärr till en sista plats redan under inledande varvet då bromsarna i karten var oberäkneliga och en snurrning skedde. Kvarvarande toppförare i laget, Niclas Oskarsson och Linus Lundkvist gjorde sitt bästa för att reparera de något långsammare amatörerna i laget. Sakta arbetade sig teamet upp igen till en slutposition i övre halvan.

Stort tack till Jonas Lange & Fiber Direkt för denna fina tävling. Och stort tack till övriga lag som varit schysta och mycket sportsliga mot de amatörer som vi haft med i KAK-karten under tävlingarna. Alla har fått ett gott intryck av sporten och vem vet, kanske kommer någon av dom igen som lagledare för ett eget team nästa säsong. Stort tack också till alla duktiga KAK-förare som hjälpt till att göra vår lilla pro/am-idé så bra. Och sist men inte minst, stort grattis till auto motor & sport till den fina segern!

Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
ams försteförare Lars Wiezell och Leif Severin fick ta emot bucklan. Team MaNi (vänster) och MR har gjort en felfri säsong med enorma prestationer.
Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Alla var segrare denna dag!
Bucklan är vår – ams vann Fiber Direkt Cup!
Det är Oscar Sundström på ams som gjort Fiber Direkt Cup-loggan.
Annons
Annons
Rulla till toppen