Goodwood Festival of Speed blev en riktig kraschfest

Extremt ovanlig Le Mans-racer och specialversion av Jaguar XJR gick in i höbalarna.

Det där med att helgens Goodwood Festival of Speed var en riktig folkfest vet du redan – om inte kan du läsa om det på Peder Karlssons blogg.

"Jag kan bara summera med ett WOW! Helt sjukt evenemang! Hur de får ihop alla dessa fordon är inget annat än ett mirakel. Men de får ju inte bara dit bilarna, de kör ju skiten ur dem också!", skrev han.

Men visste du att årets upplaga också blev en riktig kraschfest? Som tur var skadades ingen allvarligt, men de mjuka höbalarna vid sidan om den knepiga bansträckningen fick jobba övertid.

Om inte filmerna finns kvar har de blivit bortplockade från Youtube av upphovsrättsskäl.

Jaguarkrock med världens snabbaste man

Föraren som körde denna Jaguar XJR var ingen mindre än Andy Green – världens snabbaste man, eftersom han satte hastighetsrekord 1997 med en Thrust SSC i Nevada.

Här gick det inte lika snabbt, men ändå tillräckligt snabbt för att bromsarna inte skulle ha mycket att säga till om när den tunga limousinen närmade sig kurvan.

Resan slutade i höbalarna, och som om inte det vore nog fanns också en journalist från Daily Mail med ombord.

"Jag gjorde mitt bästa för att hålla i mig. Jag kunde bara hoppas att säkerhetsbältet skulle göra resten", sa han efteråt.

Ovanlig Le Mans-wankelracer gick in i höbalarna

Mazda skulle visa de fantastiska Le Mans-racerbilarna på Goodwood Festival of Speed, men det gick sådär. En av de legendariska racebilarna, en Mazda 767B med wankelmotor som tävlade i 24-timmarsloppet 1989, kraschade. 

...och här är ytterligare fyra krascher från Goodwood

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Krascher eller inte – jag måste besöka Goodwood Festival of Speed!
135
9