Audi ska lansera TT Sportback, A3 Allroad och en familjebuss

Audi ska lansera flera viktiga modellnyheter de kommande åren – några säkra skott och en vild chansning, nämligen Audis första familjebuss.

Audi ska lansera TT Sportback, A3 Allroad och en familjebuss
Audi visade en familjebuss som koncept redan 2006 i form av Roadjet. Snart kan den bli verklighet.

Audi har inte ens hunnit ansiktslyfta A3-modellen, men ersättaren är redan på gång. Den ska presenteras 2018 och kommer i flera nya varianter för att bredda modellprogrammet och på så sätt locka fler köpare.

Först och främst verkar det som att Audicheferna har sneglat på BMW 2-serie Active Tourer och sjusitsiga Gran Tourer: nästa generation A3 kan nämligen lanseras som familjebuss. Tanken är att köpare som är ute efter utrymmen och flexibilitet också ska kunna välja en bil med premiummärke. Mercedes var tidigt ute med B-klassen och snart kan alltså även Audi haka på trenden, om ryktena visar sig stämma.

"Även om det inte är någon brist på lyxiga och kompakta fyr- och femsitsiga bilar tror vi att alla ledande premiummärken snart kommer behöva en kompakt sjusitsig bil", säger en produktplanerare på Audi till Automobile Magazine.

Audi TT Offroad Concept visade vad som (kanske) komma skall: en upphöjd Allroad-version av Audi A3 eller TT.

Vid sidan om den här överraskningen kommer nästa generation Audi A3 också som upphöjd Allroad-version med högre markfrigång, plastpaneler på sidorna och fyrhjulsdrift. Den baseras på femdörrarsmodellen Sportback. Bland konkurrenterna finns Volvo V40 Cross Country och Mercedes GLA. Den här modellen kan bli en ny favorit bland svenska bilköpare.

Audi TT Sportback blir en direkt konkurrent till Mercedes CLA. Vilken är snyggast?

Som om inte det vore nog kommer ytterligare en variant på Audi A3, nämligen TT Sportback. Den har redan visats upp som konceptbil och är i princip en fyradörrars Audi TT med läcker coupélinje och mer fokus på design än på utrymmen. Att den får heta TT istället för A3 signalerar också att Audi vill positionera bilen som exklusiv och lyxig. Här heter den tuffaste konkurrenten Mercedes CLA, men inom kort kan också BMW visa upp en 2-serie Gran Coupé. Det återstår att se vem som hinner först: Audi eller BMW?

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker de nya modellerna från Audi låter spännande.
378
148