Bugatti visar upp ”nästa kapitel” – är detta nya Chiron?

När Frankfurtsalongen öppnar ska Bugatti visa upp konceptbilen "Vision Gran Turismo". Det är en bil som hyllar Bugattis framgångar på racingbanorna, men utan att vara retrodesign utan blickar in i framtiden, till "nästa kapitel" som man säger. Kan det här vara en försmak av nya supersportbilen Bugatti Chiron, som väntas under 2017?

Bugatti visar upp ”nästa kapitel” – är detta nya Chiron?

Enligt Bugattis designchef Achim Anscheidt har Bugattis design-dna nått en ny nivå med konceptbilen "Vision Gran Turismo". Bilen visas med de här illustrationerna men ska rulla in på Frankfurtsalongen i sitt "riktiga" utförande. Bilen ska även finnas med i konsolspelet Gran Turismo och ska gå att ladda ner om ett par månader.

Utan att vara retrodesign så vill Achim Anscheidt och hans designteam hylla Bugattis framgångar på racingbanorna. Fronten och aktern är modifierade och stor, fast bakvinge markerar att det här är motorsport och inte gatbil.

Några fakta i övrigt om bilen får vi inte, i det här stadiet. Veyrons efterföljare, som förmodligen får namnet "Chiron", visades nyligen för några få utvalda VIP-kunder under Pebble Beach Concours d'Elegance i Kalifornien. W16-motorn på 8,0 liter sägs ha fått direktinsprutning och cylinderavstängning för att klara EU6-normen, dessutom elektriska turboaggregat och hybriddrivlina för att uppnå en systemeffekt kring 1.500 hk. Kanske blir det en konceptbil som visas upp redan nästa vår, på Genèvesalongen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att det är ungefär så här som nya Bugatti Chiron ska se ut.
142
40