På dragstrippen: McLaren P1 mot LaFerrari och Porsche 918

De tre snabbaste hybridsupersportbilarna på en och samma dragstrip: McLaren P1, Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder. Vilken bil accelererar snabbast rakt fram, 402 meter? Kan du gissa?

Produktionsbolaget "Supercar Driver" har gjort ett fristående test i tre delar med hybridsupersportbilarna McLaren P1, Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder. Det är första gången som alla tre kunnat mätas mot varandra, utan inblandning av respektive biltillverkare.

I första avsnittet kunde vi se hur BTCC-föraren Matt Jackson körde de tre värstingarna runt Silverstones F1-bana. En oerhört jämn uppgörelse där förhållanden på banan förmodligen var mer utslagsgivande än de inbördes skillnaderna.

Runt Silverstone visade sig McLaren P1 vara marginellt snabbare med en varvtid på 58,24 sekunder. Bara några tiondelar bättre än Porsche 918 Spyder med 58,47 och LaFerrarins varvtid på 58,58.

I det här andra avsnittet är det dags att testa prestanda rakt fram, på dragstrippen. Distansen är den vanliga, en 1/4 mile (402 meter), men man mätte också vid 1/8-dels mile.

Porsche 918 Spyder – med Weissach Package i det här fallet – är den "svagaste" och samtidigt tyngsta bilen i gänget med sin vikt på 1.640 kilo. Men elmotorerna driver på framhjulen och Porschen är ensam om fyrhjulsdrift, vilket borde ge en fördel vid starten. Tillräckligt för att vara snabbare över 402 meter, jämfört med LaFerrari och McLaren P1? Det får ni reda på genom att titta på videoklippet ovan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I det här fallet var jag helt klar på vilken bil som skulle vara snabbast!
91
80