Polisen varnar för skimmingutrustning på bensinmackar

Den här attrappen satt monterad ovanpå kortläsaren på en bensinstation i Skåne. Nu varnar Polisen på sin Facebooksida för bedragare som försöker skimma ditt kort.

Polisen i Skåne varnar på sin Facebooksida för skimmingutrustning på bensinmackar.

Bedrägeriet upptäcktes när en kund som skulle tanka anade att det satt falsk utrustning monterad på en tankautomat i nordvästra Skåne. Det var när mannen ryckte i attrappen som den lossnade och upptäckten gjordes. 

Det är oklart hur länge attrappen suttit fastmonterad ovanpå den kortdragaren.  

"Undersök kortläsaren innan du drar ditt kort", uppmanar Eva-Lotta Hermansson Truedsson vid polisen i Helsingborg.

Enligt polisen är syftet med attrappen sannolikt att kapa kundernas kort, så kallad skimning.

"De kan tömma hela ditt lönekonto på det här sättet", säger Jörgen Bengtsson, utredare vid polisen i region syd till Expressen.

När kortet matas in i automaten blir magnetremsan kopierad. Med informationen från magnetremsan kan bedragaren tillverka nya kort som används vid inköp, och som belastar den drabbade kunden.

Polisen uppger att
skimmingutrustningen har skickats iväg för teknisk undersökning. En första undersökning av den beslagtagna utrustningen visar att attrappen även var utrustad med en kamera som fotograferar pinkoden, skriver Expressen. 

Att betalkort med magnetremsa innebär säkerhetsmässiga risker har varit känt i flera år. Idag används i stort sett bara kort med chip eftersom de är säkrare, med det finns trots allt fortfarande betalkort med magnetremsa.

 

 

 

SER DU EN SÅN HÄR SÅ STOPP!Vad är då detta?Jo, en skimming-utrustning som en uppmärksam bensinköpare upptäckte när han...

Publicerat av Polisen nordvästra Skåne den 5 februari 2016
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kollar alltid utrustningen innan jag sätter in mitt kort i en maskin.
212
70