Volvo V90 hyllas av världspress – och tippas köra om Audi A6

Volvo V90 hyllas av världspress – och tippas köra om Audi A6

Premiärvisningen av Volvo V90 är en världsnyhet och många är nyfikna på hur nykomlingen ser ut. Volvos showroom var välfyllt med motorjournalister från hela världen och många verkar mycket positiva till hur Volvo V90 ser ut.

"Om köregenskaperna är som i XC90 kan vi förvänta oss förfining och komfort på en nivå som ställer många tyska premiummodeller i skamvrån", skriver Evo.

Volvo V90 är ännu inte certifierad på alla marknader vilket innebär att det inte finns någon information kring bagagevolymen mer än att bilen rymmer 1.526 liter med nedfällt baksäte. Det kan låta som i minsta laget men är inget att oroa sig över, enligt Jens Dralle på tyska auto motor und sport.

"Lastöppningen är bred och lasttröskeln är låg men det blir en liten puckel när man fäller baksätet, vilket görs enkelt med en knapp på D-stolpen", säger han.

Sittkomforten får toppbetyg både fram och bak.

"Den är förstklassig: ordentligt tilltagna utrymmen, inte för mjuk stoppning i stolarna och en överraskande slank design. Sedan lanseringen av XC90 har Volvo bemästrat interiördesign på ett perfekt sätt."

När det gäller konkurrenterna ger sig Volvo V90 in i en riktigt tuff klass. BMW 5-serie ska lanseras i ny generation, Mercedes E-klass är precis på väg ut på marknaden men har ännu inte visats upp som kombi och Audi förbereder helt nya A6.

"Volvo V90 anländer när de tuffaste konkurrenterna fyller fem år samtidigt som BMW 5-serie har tappat försäljning sedan 2012. Därför blir det inte så svårt för den svenska kombibilen att utöka ledningen över BMW och Audi", säger Felipe Munoz, global analytiker inom bilbranschen på Jato Dynamics, till Automotive News.

Att Volvo V90 kommer köra om Audi A6 håller även Ian Fletcher, analytiker på IHS Automotive, med om – åtminstone på kort sikt.

"Men det beror främst på att nuvarande Audi A6 börjar närma sig slutet av livscykeln", säger han till Automotive News.

Volvo har lyckats med något som de flesta konkurrenter misslyckas med, nämligen att öka försäljningen ju äldre modellerna blir.

"Det visar hur bra positionerade Volvo är i det här segmentet och hur den nya modellen kan bygga vidare på framgångarna", säger Felipe Munoz.

Titta närmare på Volvo V90 i bildgalleriet

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag stämmer in i hyllningskören. Volvo V90 ser riktigt bra ut!
1159
127