Första provkörningen av Volvo S90: "Slåss i bilvärldens absoluta elitserie"

Första provkörningen av Volvo S90: "Slåss i bilvärldens absoluta elitserie"

Hela provkörningen publiceras i nummer 7/2016.

Vi har tagit plats bakom ratten på en förserieversion av helt nya Volvo S90. Det första som slår vår provförare är att Volvo är med och slåss i bilvärldens absoluta elitserie när det gäller interiörkäsla.

Ingen kommer sakna Volvo S80, framför allt inte när det gäller kvalitetskänsla eller utrymmen. Även ljudkomforten får högt betyg i vår provkörning.

"Motorn är riktigt tyst på tomgång, och även under normal körning håller den sig i bakgrunden, akustiskt sett. Avsaknaden av dieselknatter är nästan total, motorn varvar mjukt och börjar inte väsnas förrän man närmar sig rödmarkeringen. Ljudkulissen är lika premiummässig som inredningen, vilket gör att bilen verkligen hör hemma i samma härad som A6, 5-serie och E-klass."

Efter första provkörningen framstår Volvo S90 som mycket lättkörd på svenska vintervägar men BMW 5-serie kan dra längsta strået när det gäller körglädje – och då är det ju dessutom snart premiär för en helt ny generation. Men vi återkommer med exakta besked om detta – och mycket annat – i ett kommande test.

Det finns dock en detalj som vi märker att Volvo behöver jobba på inför försäljningsstarten, och som innebär minuspoäng. Den detaljen avslöjar vi i provkörningen i nummer 7/2016. Du kan läsa tidningen direkt på nätet eller teckna en prenumeration.

Foto: Luigi di Pronto

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volvo S90 verkar som en riktigt bra bil. Snyggt jobbat, Volvo!
611
78