Volvo och Fiat i krock – så här blev resultatet

Här är filmen som blivit en stor snackis i internationell media de senaste dagarna. I den korta filmsekvensen får vi se resultatet av en krock mellan en Volvo och en Fiat.

Den italienska ingenjörskonsten blir ordentligt häcklad av bland andra Jalopnik som skriver: "Italian engineering versus Swedish engineering". Naturligtvis inte på helt rättvisa grunder... 

Bilen i filmen är en Fiat Seicento (sexhundra på italienska) och är en småbil som tillverkades i Polen, för Polen, mellan 1998-2009. Seicento ersatte Cinquecento (500) och erbjöds med tre olika motorer, upp till hissnande 54 hästkrafter. Euro NCAP gav den 1,5 stjärnor i krockbetyg. (Se Euro NCAP:s krockfilm nedan)

Den andra bilen är en Volvo XC70, och som vi alla vet är den större, tyngre, dyrare, yngre och fick full pott i krockbetyg.

Förutom dessa uppenbara skillnader och förutsättningar vet vi inte hur krocken gick till eller vad som föregick den.

Ändå är det lite komiskt, särskilt om man vet att inga personer kom till allvarlig skada, att Fiaten är helt kraschad, medan Volvon står i vägkanten och ser närmast förvånad ut. Titta man noga kan man se en skråma.

I en kommentar till filmen på Youtube skriver en person att: "Om detta inte är en Volvoreklam, så borde det vara det nu."

Nästan synd den ska läggas ner i maj – sista Volvo V70 tillverkades för övrigt på måndagen – det svenska stålet i XC70 verkar det ju inte vara något större fel på...

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Krocksäkerheten är väldigt viktig för mig när jag köper bil.
554
40