Elon Musk har avslöjat 3 spännande nyheter om Tesla

Elon Musk har avslöjat 3 spännande nyheter om Tesla

Elon Musk bjöd på flera intressanta nyheter när han deltog på Code Conference. Produktionsstarten av Tesla Model 3 närmar sig och därför är det inte så konstigt att många av dem handlade om just Model 3.

"Model 3 är färdigdesignad om sex veckor"

Designteamet lägger ned sina pennor en gång för alla om ungefär sex veckor. "Nästan hela Model 3-designen är klar", sa Elon Musk.

Tesla har fått en del kritik för att lanseringen av Model X blivit försenad och att modellen drabbats av kvalitetsproblem. Det ska inte upprepas med Model 3. Elon Musk säger att vissa idéer får vänta till framtida uppdateringar av Model 3.

Tesla ska hålla ett nytt Model 3-event senare i år

Den första versionen av Model 3 är redan visad men det fanns vissa frågetecken kring modellen som visades upp – bland annat kring den mycket spartanska interiören. Så kommer förmodligen inte den produktionsfärdiga modellen se ut.

Därför säger Elon musk att Tesla ska hålla ytterligare ett stort event mot slutet av 2016 där den produktionsfärdiga bilen ska visas upp.

Apple är en konkurrent – inte Google

När det gäller teknik för självkörande bilar står det klart att Elon Musk inte ser Google som en konkurrent. "De har gjort ett bra jobb med att visa potentialen för autonom transport, men de är inget bilföretag. Så de skulle förmodligen licensiera tekniken till andra företag. Jag skulle inte se dem som en konkurrent", sa han.

Däremot verkar han klassa den eventuella Applebilen som en tuffare utmanare. "Jag tycker det är fantastiskt att de gör det här, och jag hoppas det funkar", sa Elon Musk, men han antydde också att Apple kan vara för sent ute.

"Jag tycker att de borde ha klivit ombord på detta projekt tidigare. Men jag vet inte när. De delar inte med sig av detaljerna i sina planer till mig. Jag tror inte de kommer till volymproduktion förrän 2020."

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag ser verkligen fram emot premiären för Tesla Model 3.
177
28