Nya BMW 5-serie avslöjas snart – här är nyheterna

Att BMW ska lansera en ny generation av 5-serien är knappast någon hemlighet. Dagens modell har hängt med sedan 2011 och nu har BMW bekräftat...
Annons

Att BMW ska lansera en ny generation av 5-serien är knappast någon hemlighet. Dagens modell har hängt med sedan 2011 och nu har BMW bekräftat att nya 5-serien ska premiärvisas på torsdag den 13 oktober. Detta är en extremt viktig lansering för BMW.

Den nya generationen BMW 5-serie går under namnet G30 och dyker först upp som sedan. BMW har släppt ett antal teaserfilmer som visar funktionen Remote 3D View som ger föraren en virtuell vy över bilen och omgivningarna. Med BMW:s app kan föraren också hålla koll på området runt omkring bilen på distans.

Designen tar knappast några stora steg men ska ändå uppfattas som ny. BMW tänker göra samma sak som med nya generationen X5. Den har ingen radikal design och just därför har den en så kallad lojalitetssiffra på 70 procent. Kunderna fortsätter därför köra X5 när det är dags för ny bil. Dessutom ska 5-serien locka tjänstebilister och inköparna som väljer ut tjänstebilar uppskattar återhållsam design – det förbättrar andrahandsvärdet.

BMW 5-serie får flera andra nyheter där några av dem redan har premiärvisats i 7-serien men där andra får premiär i nya 5-serien.

• Kameran som filmar hastighetsskyltar kan nu anpassa bilens hastighet för att föraren inte ska riskera att köra för fort.
• Bilen kan parkera själv med en knapptryckning på den lilla skärmen på bilnyckeln.
• En helt ny dieselmotor med två lågtrycksturboaggregat och två högtrycksturboaggregat. Totalt 420 hästar och 760 Nm.
• Drygt 100 kilo lägre tjänstevikt även utan användning av kolfiber.
• Bättre köregenskaper tack vare fyrhjulsstyrning.
• 5-serien kommer som laddhybrid med en fyrcylindrig bensinturbomotor och en elmotor på totalt 326 hästar. Räckvidd på eldrift blir drygt sex mil.

BMW 5-serie G30 börjar säljas under våren 2017.

Läs alla nyheter i nästa BMW 5-serie jämfört med Audi A6 i auto motor & sport 17/2016.

Annons
Annons
Rulla till toppen