Snygga suven kommer till Sverige – så här mycket kostar den

Peugeots nya suv 3008 hyllades för sin design när den hade officiell premiär på bilsalongen i Paris tidigare i höst. Nu kommer den till Sverige med ett pris från 199.900 kronor.
Annons

Den officiella premiären inträffade på Paris Motor Show i slutet av september, och nu är nya Peugeot 3008 SUV på väg till Sverige. I början av november kommer den att finnas hos återförsäljarna.

”Vi har gått och längtat efter nya Peugeot 3008 SUV sedan vi såg de första bilderna. Därför känns det härligt att nya Peugeot 3008 SUV nu går att förboka och finns hos våra återförsäljare i början av november”, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot Sverige.

 

Snygga suven kommer till Sverige – så här mycket kostar den
Nya 3008 SUV är Peugeots utmanare i det kraftigt växande SUV-segmentet.

Modellen har en kompakt kaross med stark karaktär och alla SUV-attribut som förväntas: lång, rakt avhuggen motorhuv, hög midjelinje, skyddsplåtar runt om, stora hjul, takrails och markfrigång som mäter 22 centimeter. Taket går i svart pianolack, som omsluts av aluminium till den bakre spoilern. Med sina 4,45 meter placerar sig nya 3008 mitt i segmentet medan hjulbasen är bland de längsta, vilket ger en rymlig kupé och ett generöst lastutrymme.

Som enda SUV på marknaden kan golvet i bagageutrymmet ställas i två olika höjder. Unikt är också att det går att frakta upp till tre meter långa föremål i nya 3008 genom att fälla det modulära passagerarsätet. 

Peugeot 3008 GT är modellens toppversionen och visar upp sig i filmen nedan.

”Peugeot 3008 GT är essensen av vad Peugeot står för. Design som utstrålar självförtroende, stor innovation och hög kvalitet”, säger Magnus Norrby.

Nya 3008 är byggd på plattformen EMP2 och är 100 kilo lättare än föregångaren, vilket ger lägre bränsleförbrukning, högre passiv säkerhet och bättre prestanda.

Den finns i flera motorversioner, BlueHDi och PureTech, med helautomatiska- eller manuella lådor.

Peugeot 3008 SUV finns i flera versioner och prisklasser. Peugeot 3008 SUV Access finns tillgänglig för 199.900 kronor, den mer utrustade Allure-versionen från 224.900 kronor. Toppversionen Peugeot 3008 GT kostar från 319.900 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen