Här är Trumps alla bilar – alla är importerade

"The Beast" blir tjänstebilen. Men det är verkligen inte mycket amerikanskt i Donald Trumps privata garage.
Annons

Nu när krutröken lagt sig och vi vet att Donald Trump blir USA:s näste president så kvarstår för oss bilfolk en annan viktig fråga:

Hur ser det ut på bilfronten?

Vi vet att han i sin nya tjänst kommer att åka en specialbyggd Cadillac som går under smeknamnet The Beast och som mer är en rullande fästning än en bil.

Men vilka bilar kör och äger miljardären och den nyblivne statsmannen?

Ja, ironiskt nog inte mycket amerikanskt. Nästan inget alls, faktiskt. Det finns bilder med Trump bakom ratten på den öppna Chevrolet Camaro som 2011 användes som Pace Car vid 100-årsjubileet för Indy 500. Men den bilen äger han inte. Efter idogt grävande av våra kolleger på tyska auto motor und sport har vi hittat en enda amerikansk modell: Cadillac Allanté.

Men den öppna bilen (som byggdes 1986-1993) är formgiven av Pininfarina i Italien. Och inte nog med det: Karosserna byggdes också i Italien innan de flögs till Detroit för slutmontering. De ungefär 21.000 bilarna flögs i en Boeing 747 som fick smeknamnet ”Allanté Air Bridge”.

Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
Det här är det närmaste en amerikansk bil vi kommer i Donald Trumps garage: Cadillac Allanté – vars kaross ritades och byggdes i Italien.

Under den hektiska valkampanjen har Donald Trump också tillbringat mycket tid i luften. Stundom i den Sikorsky S-76-helikopter (som han köpt för 750.000 dollar) som han också använder sig av för att ta sig mellan bostäderna i Trump Tower, godset Seven Springs i Bedford (delstaten New York) och vingården i Charlottesville.

Ofta åker han i sin Boeing 757. Jumbon med registreringsnumret N757AF byggdes 1991 och enligt planespotters.net drivs den av två Rolls-Royce-motorer av typen RB211-535E4.

Och just Rolls-Royce verkar ligga Trump nära om hjärtat. I den privata fordonsparken finns både en Silver Cloud från 1950-talet samt en modernare Phantom. Fler lyxbilar: En Maybach 600S och en vanlig Mercedes S600.

Fler europeer i garaget: En Mercedes SLR McLaren samt en Lamborghini Diablo. Den sistnämnda ska dock ha legat ute till försäljning på eBay. Några Mexiko-byggda bilar äger dock Trump inte…

Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
En Rolls-Royce Silver Cloud I, som byggdes åren 1955-58, finns i Trumps garage. FOTO: Rex Gray/CC2.0
Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
…liksom en modernare Rolls-Royce, en Phantom närmare bestämt. FOTO: Nrbelex/CC2.5
Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
Den 5,45 meter långa USA-versionen av Maybach S600 med 530 hk finns också att ta till.
Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
…liksom en Mercedes SLR McLaren som med 626 hk och en toppfart på 334 km/h till och med åker ifrån hans helikopter. FOTO: AngMoKio/CC2.5
Här är Trumps alla bilar – alla är importerade
Trump har ägt en Lamborghini Diablo i denna klarblå kulör. Men bilen har varit uppe till försäljning på eBay i höst. FOTO: Tobiasvde/CC2.0
Annons
Annons
Rulla till toppen