Till salu: Jon Olssons ombyggda Huracan – fyndpris?

Vad sägs om en kompressormatad Lamborghini Huracan med över 800 hk i V10-motorn? Dessutom med en praktisk skidbox på taket. Nu är det kanske läge...
Annons

Vad sägs om en kompressormatad Lamborghini Huracan med över 800 hk i V10-motorn? Dessutom med en praktisk skidbox på taket. Nu är det kanske läge att slå till?

Freestyleåkaren Jon Olsson är känd för sina spektakulära ”firmabilar”. Under en intensiv period modifieras bilarna, används vid olika event men sedan är det nya projekt som hägrar. Så även denna gång och via Instagram meddelar Jon Olsson att han ska sälja sin Lamborghini Monster Huracan.

Främsta skälet att sälja är att Jon Olsson behöver en fyrsitsig bil (väntas det nytillskott i familjen, kanske?). På sitt instagramkonto skriver Jon Olsson att han lagt ner nära 350.000 euro på sin kompressormatade Lamborghini Monster Huracan med över 800 hk. Men begärt pris efter 380 mil är 250.000 euro.

Projektet började med en vit Lamborghini Huracán LP 610-4 som levererades i januari 2016. Lambon strippades snabbt på alla karossdelar för att få ett så kallat widebody-kit, men någonstans längs vägen kom Jon Olsson på andra idéer.

Istället för att satsa på enbart ögongodis bestämde sig Jon Olsson för att behålla de fina vägegenskaperna och istället förbättra prestanda – rejält. Uppdraget att trimma motorn gick till Stertman Motorsport i Nynäshamn som utgick från en VF Engineering kompressorsats till V10-motorn. Med tvångsmatning ökar toppeffekten till 817 hk och 827 Nm men Stertman Motorsport plockade även på ett sportavgassystem från Akrapovic och fortsatte att utveckla motorstyrningen.

En väghållningssats från K&W sänkte Lamborghinin lite närmare snön och för att göra bilen mera praktisk på vintern byttes de keramiska bromsskivorna ut mot stålskivor från GiroDisc. Som vanligt är det WrapZone som lagt på folien i det för Jon Olsson klassiska temat snökamouflage. 

För att få plats med skidorna vände sig Jon Olsson ännu en gång till 56°Nord. De valde en uppdaterad version som liknar den Jon Olsson använde på sin tidigare projektbil Audi RS6 DTM. Givetvis handjagad i kolfiber och försedd med speciella fästen för att sitta stabilt även i hög hastighet.

 

Uppdatering:

Eftersom vi här på auto motor & sport har världens bästa (och kunnigaste) läsare så verkar förklaringen till bilförsäljningen vara att filmteamet vuxit. Då blir det mera jobb att alltid behöva skaffa ett extra fordon.

Och om vi sedan tolkar informationen rätt är Jon Olssons Lamborghini Monster Huracan redan såld, för övrigt till samma person som köpte hans ombyggda Audi RS 6. Den bil som så tragiskt blev stulen och sedan förstörd i en förskräcklig garagebrand (som kunde utvecklats till något riktigt farligt).

Vi får önska Jon Olsson lycka till med sitt nästa bilprojekt och något säger oss att vi snart får veta mer om detaljerna.

 

 

Till salu: Jon Olssons ombyggda Huracan – fyndpris?
Stertman Motorsport i Nynäshamn fick uppdraget att modifiera motorn. De utgick från en VF Engineering kompressorsats till V10-motorn. Med tvångsmatning ökar toppeffekten till 817 hk och 827 Nm men Stertman Motorsport plockade även på ett sportavgassystem från Akrapovic.
Till salu: Jon Olssons ombyggda Huracan – fyndpris?
Är ett pris på 250.000 euro rimligt för en Huracan som inte ens gått 400 mil?
Annons
Annons
Rulla till toppen