Jozef Kaban blir ny chefsdesigner för BMW – kommer från Skoda

Jozef Kaban blir ny chefsdesigner för BMW – kommer från Skoda

Karim Habib hoppade oväntat av från jobbet som chefsdesigner hos BMW och nu är efterträdaren utsedd: Jozef Kaban.

Jozef Kaban kommer närmast från Skoda och om ryktena stämmer blir det en rokad, föregångaren Karim Habib sägs gå vidare till VW Group. Inget är dock officiellt från Volkswagen, ännu.

Jozef Kaban, 44 år, utbildade sig som formgivare i Bratislava, Slovakien. Hans talang uppmärksammades av Volkswagen som såg till att Jozef Kaban gick klart sin utbildning på klassiska London Royal College of Art, där han tog sin examen 1997. Ett av de första jobben hos VW Group var att göra klart exteriördesignen på Bugatti Veyron, inget dåligt uppdrag för en designer som inte ens fyllt 30. Han designade även Volkswagen Lupo och Seat Arosa.

Efter ett hopp till Audi 2003 fortsatte Jozef Kaban till Skoda 2008, där han sedan blev chefsdesigner. Där har han bidragit till att strama upp Skodas design och infört en mera skarphuggen designfilosofi.

Domagoj Dukec, som jobbat hos BMW Group sedan 2010, tar över ansvaret för BMW:s i-modeller och M-modeller. Adrian van Hooydonk fortsätter att ha det övergripande ansvaret för BMW Group, som även inkluderar Rolls-Royce och Mini.

Domagoj Dukec, som jobbat hos BMW Group sedan 2010, tar över ansvaret för BMW:s i-modeller och M-modeller.

Karim Habib, tidigare chefsdesigner för BMW, sägs gå vidare till VW Group. Vem som i så fall ska flytta på sig där är inte klart ännu.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Har man designat Bugatti Veyron borde det vara ett bra val av BMW!
21
40