Nya uppgifter: Alfa Romeo Giulia Sportwagon är nedlagd

Nya uppgifter: Alfa Romeo Giulia Sportwagon är nedlagd

Om du är nyfiken på Alfa Romeo Giulia men väntar på kombiversionen väntar du tyvärr förgäves. Den modellen utgår och ersätts av suven Stelvio, skriver Car Magazine.

Det är snart två år sedan Alfa Romeo visade upp nya sedanmodellen Giulia som är en del av en jättesatsning på fem miljarder euro. Alfa Romeo, som länge haft ett skralt modellutbud och försvinnande liten marknadsandel i Sverige, skulle lansera åtta nya modeller och fyrdubbla den globala försäljningen till 400.000 bilar årligen 2018. Den satsningen fick senare tonas ned en aning och nu är det 2020 som gäller.

Många hade nog hoppats att kombimodellen Giulia Sportwagon skulle lyfta siffrorna i Sverige men så blir det alltså inte, om vi får tro Alfredo Altavilla, tillverkningschef på Alfa Romeo.

"Vi bestämde oss för att inte göra någon Giulia Sportwagon. Behöver vi verkligen den om suven Stelvio är så bra att köra? Kanske inte. Med våra finjusteringar kan Stelvio fånga alla personer som annars skulle ha varit intresserade av Sportwagon", säger han till Car Magazine.

Alfa Romeo har höga förhoppningar på Giulia som lanseras även i USA och Kina. Så sent som i oktober uppgav "säkra källor" för branschtidningen Automotive News att Alfa Romeo Giulia Sportwagon skulle lanseras sent 2017 eftersom kombimodellerna står för över fyra av tio sålda bilar i segmentet.

Nu verkar det alltså som att de snygga kombiversionerna av Alfa Romeos modeller kan ha kommit till vägs ände – försäljningen av suvar växer enormt snabbt över hela världen medan kombimodeller främst är viktiga i Europa.

Alfa Romeo 156 fanns som kombi med namnet Sportwagon...

...och namnet levde vidare i ersättaren 159. Men nu verkar det alltså råda "kombistopp" hos Alfa Romeo.

Italienska polisen kör Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, men inte för att jaga fortkörare utan för transport av organ mellan olika sjukhus och vid eskort av VIP-personer. Koncernchefen Sergio Marchionne var personligen med vid överlämnandet till polisen.

Alfa Romeo har efter lång frånvaro gjort comeback i USA med påkostade reklamfilmer under Super Bowl.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio har satt tiden 7.32 på Nürburgring vilket gör den till tidernas snabbaste fyrdörrars sedanmodell. Den har en dubbelturboladdad V6-motor på 2,9 liter med 510 hästkrafter.

Så här ser suv-modellen Stelvio ut, som alltså ska fungera som "ersättare" till Giulia Sportwagon.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut Alfa Romeo ska lansera Giulia Sportwagon!
218
27