Provkörd: Volkswagen Golf får ett lyft – modern teknik och fler hästkrafter

Provkörd: Volkswagen Golf får ett lyft – modern teknik och fler hästkrafter
Erik Trulsson är nere på Mallorca och möter våren – samt provkör nya, ansiktslyfta Volkswagen Golf.

Hej Erik, du är på Mallorca och kör en ny Volkswagen Golf?

Ja, det är exakt vad jag gör. Vad vill du veta?

Alltså, är det en ny Golf du kör?

Ja, det är en uppdaterad, ansiktslyft VW Golf. Alltså en facelift. Den har fått lite nytt utseende, som i och för sig påminner väldigt mycket om det dagens Golf, och en del nya funktioner. Också har den fått mer power.

Det låter ju lovande!

Visst gör det? Golf är ju en väldigt komplett bil sedan innan, men nu är den ännu lite ytterligare imponerande. GTI har fått 15 hästar till och R har fått 10 extra, totalt 310 hk i den nu alltså. Sedan har man lanserat en ny motor på 1,5 liter som ska vara snålare än Erik Åsbrink men ändå underhållande med moderata kraftreserver. Som David Batra.

Ok, tack för liknelserna. Vad är det för nya funktioner i nya Golf?

Det är mycket LED-ljus, både fram och bak där du kan få bakre blinkersljusen att flyta. Se video på vår Instagram! Sedan har nya Golf betydligt större skärmar till infotainmentsystemet. Den största är 9,2 tum och kan kopplas till din porttelefon så att du kan se vem som står utanför ditt hem när du kör ombord på Gotlandsfärjan för en vecka med familjen i Slite. En del funktioner kan även styras med gestikulering. Eller två funktioner kan styras med det. Man kan byta låt samt byta radiokanal.

Det låter som en utveckling!

Ja, det är det helt klart. Men en sak har de tagit bort. Och den saken saknar jag som attan. Gissa var du får läsa mer om den här prylen och om resten av de nya funktionerna i nya Golf!

I nästa nummer av Body?

Nja, jag vet inte om de har någon redaktör på plats här på Mallorca. Men om inte kan du definitivt läsa om det i en hel bilaga som bara handlar om Golf och som följer med kommande nummer av ams!

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I det h är segmentet skulle jag absolut välja en Volkswagen Golf!
261
133