Svenska priser på i30 – premiärdags för kombin

Designen är största anledningen till att kunder köper Hyundai i Europa. Men Ingenjörerna på Hyundais tekniska center i Tyskland har jobbat hårt med att även förbättra kördynamiken hos nya i30.
Annons

Med nya generationen i30 vidareutvecklar Hyundai sitt designspråk. Den nya och uppdaterade fronten som kallas ”Cascading Grille” blir ett återkommande designelement och visuell identitet för alla framtida Hyundai-bilar.

”Våra designers drivs av passion och entusiasm för att skänka stolthet och glädje till Hyundai-ägare”, säger Peter Shreyer, designchef på Hyundai Motor Group.

Ingenjörerna på Hyundai Motor Europe Technical Centre i Tyskland har jobbat hårt för att förbättra kördynamiken hos i30, bland annat genom ett testprogram på vägar över hela Europa samt på Nürburgring. 

Uppkopplingsmässigt bjuder i30 på funktioner som Apple CarPlay, Android Auto, trådlös mobilladdning och uppkopplat navigationssystem med LIVE Services.

Svenska priser på i30 – premiärdags för kombin
De svenska priserna för Hyundai i 30 börjar på 184.900 kronor.

På säkerhetsfronten hittar vi autobroms med kollisionsvarning, adaptiv farthållning, filhållningsassistans och dödavinkelnvarning.

Två nya turboladdade bensinmotor erbjuds; trecylindriga 1.0T-GDI på 120 hk och fyrcylindriga 1.4T-GDI på 140 hk. Dieselalternativet är en 1.6-liters turbodiesel på 110 eller 133 hk och med CO2-utsläpp så låga som 89 g/km.

På Genèvesalongen, med start tisdag 7 mars, får vi även stifta bekantskap med i30 Kombi. Senare kommer även en prestandaversion av i30, detta blir den första prestandamodellen från Hyundai Motors N Brand, och den går i produktion under 2017.

Tillverkningen pågår för fullt i Hyundais tjeckiska fabrik och planerad svensk lansering är 25 mars, 2017.

De svenska priserna börjar på 184.900 kronor för 1.0T Comfort Launch Edition. 229.900 kronor för 1.4T Premium Launch Edition och 209.900 kronor för 1.6D med manuell växellåda, Comfort Launch Edition.

Svenska priser på i30 – premiärdags för kombin
Annons
Annons
Rulla till toppen