Nya uppgifter ikväll: Renault kan ha fuskat med utsläppen i 25 års tid

Nya uppgifter ikväll: Renault kan ha fuskat med utsläppen i 25 års tid

Renault kan ha fuskat med utsläppen i 25 års tid. Enligt en utredning finns "starka indikationer" på ett utbrett fusk med utsläpps- och förbrukningssiffror.

Uppgifterna kommer från nyhetsbyrån AFP som kommit över rapporter från utredarna i Frankrike. Det är inte bara enskilda ingenjörer som känt till och varit delaktiga i fusket, enligt uppgifterna, utan hela ledningen. Det omfattar också koncernchefen Carlos Ghosn.

Fusket ska ha gällt både bensin- och dieselmotorer. Renault ska ha använt en "fuskenhet" på samma sätt som Volkswagen, men exakt hur den fungerat är oklart.

Renault svarar att rapporten är "obalanserad" och företaget vill inte kommentera rapporten eftersom den fortfarande är hemligstämplad. Renault nekar till att ha använt någon form av fuskmjukvara och hävdar att bilarna klarar alla regler.

Renault har tidigare återkallat flera bilmodeller för höga utsläpp, men företaget hävdade bestämt att det inte handlade om något fusk. Franska polisen slog till mot Renaults tekniska center i januari 2016.

I ett utsläppstest som gjordes 2015 släppte Renault Espace ut 25 gånger mer kväveoxid än EU tillåter.

Renault har öppnat för att skrota dieselmotorerna helt efter att Volkswagens utsläppsskandal gjort reningen av nya dieselmotorer betydligt dyrare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Volkswagen är den enda biltillverkaren som haft en särskild fuskmjukvara i sina bilar.
55
337