Tesla Model S sätter nytt rekord på strippen

Att Tesla Model S P100D är ohyggligt snabb vet vi sedan förut. Både tidningar och privatpersoner har testat snabbheten i den fyrhjulsdrivna elbilen, med förbluffande...
Annons

Att Tesla Model S P100D är ohyggligt snabb vet vi sedan förut. Både tidningar och privatpersoner har testat snabbheten i den fyrhjulsdrivna elbilen, med förbluffande bra resultat.

När amerikanska biltidningen Motor Trend prestandamätte Tesla Model S P100D i början på året blev det ett nytt rekord för produktionsbilar. I intervallet 0–60 mph (96 km/h) uppmättes en accelerationstid på 2,28 sekunder. På dragstripen klarade Tesla Model S P100D kvartsmilen (402 meter) på fantastiska 10,5 sekunder.

Men det stoppar förstås inte elbilsentusiasterna att försöka få ännu bättre prestandatider med sina Tesla Model S P100D. YouTube-kanalen ”Tesla Racing Channel” har gjort flera körningar på strippen och den här gången fick man idén att lätta på vikten – ett klassiskt sätt att få snabbare acceleration.

Man tog helt enkelt ut ”baljan” under framluckan för att spara vikt, det som på engelska brukar benämnas som frunk.

Det krävdes några försök, vilket drog ner laddningsnivån. Bästa tiden på strippen blev 10,444 sekunder med sluthastigheten 200 km/h. Frågan som Tesla Racing Channel ställer till sina följare är om man ska fortsätta att minska vikten på bilen? Något säger oss att det är precis vad man kommer att göra. Ser vi världens första ”nia” snart i en Tesla Model S P100D?

Annons
Annons
Rulla till toppen