Nya presidenten valde bil från franska lyxmärket

Som de flesta har lärt sig ska inte DS blandas ihop med Citroën, DS är ett eget märke. Numera med presidentstatus då den nya franske presidenten valde DS 7 Crossback vid sitt första framträdande.

Nya presidenten valde bil från franska lyxmärket

Vid sitt första framträdande som Frankrikes president åkte Emmanuel Macron den nya suven DS 7 Crossback. Den här bilen har specialtillverkats med öppningsbart tak för att presidenten stående ska kunna ta emot hyllningarna från folket längs Champs-Élysées i Paris.

Det är ingen dålig start för DS 7 Crossback som i och med presidentkortegen gör sitt första offentliga framtädande efter premiären på Genèvesalongen.

Som de flesta numera har lärt sig ska DS inte blandas ihop med Citroën, DS är det nya lyxmärket i PSA-koncernen.

Nye franske presidenten Emmanuel Macron åkte nya suven DS 7 Crossback vid sitt första framträdande.

DS har tidigare varit officiell billeverantör åt den franska presidenten, men då som Citroën DS. Ända sedan Charles de Gaulle på 1960-talet har Frankrikes presidenter kört DS. Claude Pompidou valde i början av 1970-talet SM-modellen, Giscard d'Estaing färdades i DS23 Prestige och även François Mitterand och Jacques Chirac hade DS som "tjänstebilar". Den avgående franske presidenten, François Hollande, har under sin ämbetsperiod åkt DS 5.

DS 7 Crossback "Présidentiel" är lackerad i en mörkblå kulör och utrustad med ett öppningsbart tak och designdetaljer som emblem med texten "République Française" och fästen för den franska flaggan, trikoloren.

Interiören är i svart läder och 20-tumsfälgarna är mycket exklusiva, bland annat med hjälp av bladguld.

Det finns även en del high tech-utrustning i Présidentiel, bland annat DS Active Scan Suspension där fjädringen upptäcker vägens ojämnheter med hjälp av kameror och ställer in stötdämparna för maximal komfort.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag gillar nya DS 7 Crossback.
197
72