Porsche drabbade av dieselfusket – återkallar 22.000 Cayenne

När man inte trodde att "dieselgate" kunde bli mer omfattande, dras även Porsche in i fuskhärvan. Nu återkallas 22.000 Porsche Cayenne diesel.

Cirka 22.000 Porsche Cayenne med 3-liters dieselmotor återkallas.

Som vi tidigare rapporterat har Porsche planer på att lägga ner dieselmotorerna för att istället satsa på el (läs mer om detta nedan). Och nu får de ytterligare anledning att sätta planen i verket, sedan Tysklands transportminister Alexander Dobrindt på torsdagen meddelade att godkännandet av Porsche Cayenne med 3-liters dieselmotor dras in.

Det är den statliga tyska myndigheten KBA som har upptäckt misstänkt fusk i motorns utsläppsprogramvaran, vilket inte är någon större överraskning eftersom det rör sin om samma motor som har använts i Volkswagen Touareg och i vissa Audimodeller. 

Efter transportministerns uttalande uppges att Porsche kommer att återkalla Cayenne med 3-liters dieselmotorer under Euro 6-standarden cirka 22.000 bilar. 

"Tillverkaren kommer få stå för 100 procent av de här kostnaderna. Det finns ingen förklaring till varför den här mjukvaran finns i fordonen", säger Alexander Dobrindt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör Porsche Cayenne diesel.
7
139