Volvo XC40 får ny inredningsfilosofi – bättre förvaring överallt

Volvo XC40 får ny inredningsfilosofi – bättre förvaring överallt
Allt inom armlängds räckhåll, med speciella förvaringsutrymmen. Vilket innebär fler fack i dörrarna.

Volvo Cars påstår att de har hittat en lösning på den moderna människans förvaringsbehov i en bil. När Volvo undersökte de behov och krav på funktionalitet som ställs på en bil fann man förvånansvärt stora likheter mellan regionerna i världen.

Alla sa i stort sett samma sak: ge oss bättre förvaring!

Och det ska alltså Volvo göra i nya XC40. För att skapa utrymmen flyttade Volvo högtalarna i dörrarna till en position på instrumentbrädan. Även subbasen flyttades in i utrymmet under instrumentbrädan. Placeringen i dörrarna är egentligen inte optimalt för högtalare då de olika avstånden kan ge fasfel och sämre ljud. Att låta ljudet studsa upp i vindrutan är en bättre konstruktion.

"När vi talade med människor om hur och var de förvarar sakerna de har med sig varje dag var det tydligt att de flesta tycker att dagens bilar brister i detta avseende," säger Louiza Atcheba, Model Brand Manager för 40-serien på Volvo Cars.

"Mobiltelefoner som glider runt i mittkonsolen, påsarna med hämtmat som hela tiden riskerar att tippa och människor som fumlar bakom ratten när de försöker ta fram servicekort ur plånboken. Vi bestämde oss för att lösa dessa och många andra problem som vi stötte på."

Handskfacket – som vi gissar är ganska rymligt – har försetts med en fällbar krok till små shoppingpåsar eller hämtmat. Under framsätena finns förvaringsutrymme för pekplattor eller mindre föremå. I dörrarna ska det finnas plats för en bärbar dator, vattenflaskor, med mera.

"När vi designade kardantunneln var fokus inte bara på att åstadkomma en snygg design, utan också att säkerställa att mugghållarna kan användas som mugghållare och att designen skapar plats för mynt, kort och laddningskablar," säger Conny Ewe Blommé, Senior Design Manager på Volvo Cars. "Ett annat fokusområde var att skapa ett användbart fack för mobilen, utrustat med trådlös laddning och USB-portar."

Speciella fack för kreditkort sitter i instrumentbrädan och i tunnelkonsolen under armstödet finns ett stort förvaringsfack med till exempel plats för pappersnäsdukar. Här finns även en löstagbar behållare för skräp – något som säkert många saknar i sin nuvarande bil.

Volvo XC40 har i bagageutrymmet en uppfällbar bagagerumsavdelare med två krokar för att hålla shoppingpåsar eller annat bagage på plats, liksom fyra lasthakar som gör det lätt att lasta bilen. En annan nyhet är det låsbara förvaringsfacket för värdesaker under lastgolvet.

"Mycket av det som vi har gjort med XC40 bygger på omfattande insikter om konsumenterna. Med XC40 ser vi till att kupéer som är fyllda med diverse prylar hör till det förgångna. Vi gör det genom att se till att allt finns inom räckhåll, men utan att sakerna ligger framme. Det handlar om att rensa upp i röran så att du kan tänka klart," sammanfattar Louiza Atcheba.

Sen får vi hoppas att Volvo tar med sig dess nyvunna kunskaper även in i övriga modeller i programmet.

 

 

Den här bilden ska förmodligen symbolisera behovet. Och att det kan bli rörigt med alla prylar i bilen.

Laddningsstation och dockning för mobilen är en självklarhet. Och den hamnar till höger, vid kardantunneln.

I mittkonsolen finns utrymme för pappersnäsdukar, och även en liten "soptunna" som är löstagbar.

Allt inom armlängds avstånd.

Louiza Atcheba, Model Brand Manager för 40-serien på Volvo Cars.

Conny Ewe Blommé, Senior Design Manager på Volvo Cars.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag håller med, bättre förvaring i bilar behövs verkligen!
304
18