David Bowies Volvo 262C Bertone Coupe såld för 1,7 miljoner

David Bowie var en man med stil. Därför är vi inte förvånade att han på 80-talet körde en Volvo 262C Bertone Coupe. Bilen såldes nyligen på auktion och gick för hissnande 1,7 miljoner kronor.

David Bowie har tidigare ägt denna läckra Volvo 262C Bertone Coupe.

Den 18 juni 1981 levererades en Volvo 262C Bertone Coupe till musiken David Robert Jones (David Bowie). 

Enligt det schweiziska auktionshuset The Oldtimer Galerie Toffen som nyligen sålde den legendariska Volvon registrerades bilen år 1985 på Bowies skivbolag men användes fortsatt av Bowie när han befann sig i Schweiz. 1998 köptes bilen av av personen som nu sålde densamma. 

I försäljningen ingick den ursprungliga serviceboken och en kopia av den första fordonsregistreringen. Där står att läsa att bilen är utrustad med autolåda, läderklädsel, luftkonditionering, elfönster och Volvos Hi-Fi System med Blaupunkt-högtalare.

Under huven sitter en 2,8-liters V6 och en treväxlad automatlåda. Bilen är svart med ljusbrunt läder invändigt. Den har rullat 53.000 km och ser ut att vara i mycket fint skick.

Motoring Research skriver att Bowies snygga Volvo Coupe såldes för 160.735 Pund (ca 1,7 miljoner kronor) vilket är ungefär tre gånger mer än utropspriset.

David Bowie dog i januari 2016. Han var en av 1900-talets stora musik- och kultur-ikoner – med synnerligen god smak för bilar. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Coolaste Volvo någonsin!
63
52