Första bilden på Toyota Supra – premiär på Genèvesalongen

Den första bilden på Toyota Supra avslöjar ett "double-bubble"-tak, ankstjärt, stor bakspoiler och "breda höfter". Vad tror du – blir nya Supra snygg?

Nya Toyota Supra. Bild: Toyota

Efter många år av spekulationer och rykten är det äntligen dags för premiär för nya Toyota Supra. Den av många emotsedda händelsen går av stapeln vid bilsalongen i Genève. Toyota släppte idag den första teaserbilden, av vad som sannolikt kommer att bli ett utdraget avslöjande av detaljer inför lanseringen den 6 mars.

Även om vi bara ser en liten del av bilen, är bilden oväntat avslöjande, vi får bland annat veta att femte generationen Supra får ett så kallat "double-bubble"-tak (se bilden), ankstjärt, stor bakspoiler och "breda höfter".

Som vi redan vet ska Supra dela plattform med BMW Z4, eftersom de båda bilar utvecklades vid ett gemensamt teknikutbyte mellan Toyota och BMW. Vad det blir för motor och drivlina är fortfarande okänt, men de är möjligt att bilarna även ska dela motorer. BMW:s turboladdade raka sexa känns inte otänktbart med tanke på Supras historia av raka sexor. 

Men bilarna ska inte bara dela teknik, de ska även byggas i samma fabrik. Magna Steyrs fabrik i Graz, Österrike, har bekräftats för både Z4 och Supra. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tror nya Toyota Supra blir superläcker.
161
9