Alfa Romeos comeback Formel 1 – här är Marcus Ericssons nya bil

Idag presenterades Marcus Ericssons nya F1-bil, Sauber C37. Det är även Alfa Romeos efterlängtade återkomst i F1. Och det kan ju aldrig vara fel att den är prydd med Alfas turklöver, eller är det en fyrklöver...

Alfa Romeos comeback Formel 1 – här är Marcus Ericssons nya bil

För första gången på 33 år får vi se Alfa Romeos världsberömda fyrklöver (quadrifoglio på italienska) på sidan sidan av en Formel 1-bil. Den här gången sitter klövern på nya Sauber C37, Marcus Ericssons nya tjänstebil. 

Det är även fina nyheter för Sauber, som nu kan lägga tiden som McLaren-Honda-partners bakom sig. Sauber-bilarna kommer fortfarande ha Ferrari-motorer, men Alfa Romeo som teknisk partner.

Förbättringarna på den här bilen blir sannolikt betydande jämfört med förra årets modell. Bland annat får teamet tillgång till årets Ferrari-motorer istället för årsgamla (Ferrari-)motorer som användes tidigare, skriver Sky Sports. Aerodynamiken har också optimerats för årets bildesign.

Glädjande nog sitter svenske Marcus Ericsson i en av bilarna, medan regerande Formel 2-mästaren Charles Leclerc sitter i den andra Alfa Romeo-Saubern.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kul att Alfa Romeo är tillbaka i F1!
152
1