Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé får V8-motor med 639 hk och 4WD

Nya Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé får tre motoralternativ. Nya, raka sexan och två V8:or. Som mest med 639 hk och fyrhjulsdrift är standard.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé får V8-motor med 639 hk och 4WD

Om ni hör några knäskålar som skallrar av skräck så är det förmodligen en Porsche Panamera i närheten. Idag visar nämligen Mercedes upp sin femte AMG-modell – Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

Tre motoralternativ erbjuds och de får alla 4Matic, Mercedes fyrhjulsdrift, som standard liksom niostegade automatlåda. Mercedes-AMG GT 53 4Matic+ har den nya, raka sexan på 3,0 liter som ger 435 hk (320 kW). Sexan är en lätthybrid, för övrigt.

I toppen av näringskedjan hittar vi två V8-alternativ, båda på 4,0 liter och med dubbel turbomatning: Mercedes-AMG GT 63 4Matic+ med 585 hk (430 kW) samt Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ med 639 hk (470 kW).

Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ har en tjänstevikt på runt 2.120 kilo och 639 hk och 900 Nm räcker för att avverka 0–100 km/h på endast 3,2 sekunder. Toppfarten anges till 315 km/h.

Fyrdörrars coupén vilar på Mercedes MRA-plattform och komponenterna hämtas till stora delar från nya CLS och senaste E-klass. AMG-ingenjörerna fick dock dra isär framänden lite för att få plats med V8-motorerna. Axelavståndet är dock samma som hos CLS, 2.939 millimeter.

Som vi ser är det bara marginella skillnader på den här seriemässiga modellen, jämfört med konceptbilen Mercedes-AMG GT Concept som visades upp i Genève för ett år sedan. Alla yttre karossdelar är unika för  Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé och återfinns inte hos andra Mercedes-modeller.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé är planerad att byggas under sex år och det ryktas redan från mässgolvet i Genève att vi får se fler modellvarianter och andra motorer. Sannolikt blir det en kraftfull laddhybrid med en bit över 800 hk.

Baksätet finns i fler olika utförande, antingen för tre eller två passagerare. Ryggstödet är fällbart och bagageutrymmet har plats för 395 + 60 liter, 1.324 liter om man fäller baksätet.

De som vill leka Hamilton har alla möjligheter via menysystemet Comand Online. En av funktionerna där är AMG Track Pace som ger möjlighet till många olika justeringar och även inspelning av data, som exempelvis varvtider. De som kopplar ur antisspinnsystemet kan till exempel se sina driftingvinklar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar verkligen designen på nya Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Tummen upp från mig!
67
9