Audi kör igång tester med e-bensin

Tillverkas från biomassa och är fritt från svavel och bensen.

Audi kör igång tester med e-bensin

Förnybara bränslen kan vara en smart idé för att kapa utsläppen. Audi har tidigare visar hur det som företaget själva kallar e-gas, e-bensin och e-diesel fungerar – och nu är det dags att börja testa.

Audi kör igång tester av e-bensin i verkligheten, efter att labbet levererat den första omgången förnybar bensin. En av de största fördelarna är enligt Audi att bränslet redan fungerar i moderna bilar och mackar.

"Det nya bränslet har som alla Audis e-bränslen många fördelar. Det är inte beroende av råolja, det är kompatibelt med befintlig infrastruktur och erbjuder ett möjligt slutet kretslopp för koldioxid", säger Reiner Mangold, chef för hållbar produktutveckling på Audi.

Audi tillverkar e-bensinen från biomassa i en tvåstegsprocess och bränslet är fritt från svavel och bensen. Testerna som körs igång nu ska titta närmare på hur e-bensinen förbränns i en testmotor. En stor skillnad jämfört med vanlig bensin, förutom att utsläppen minskar, är att kompressionen ökar. Det ger högre effektivitet, det vill säga lägre förbrukning.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Det här är en bra idé!
144
5