Porsches egna bilder på nya elbilen Mission E

Det är många som väntar på Porsches första elbil Mission E. Nya bilder avslöjar att den börjar närma sig slutstadiet.

Porsche Mission E ska lanseras under 2019.

Porsche har släppt en handfull nya bilder på kommande elbilen Mission E. Bilderna avslöjar inte mycket, men vi kan i alla fall se att den får ett litet bagage där motorn normalt är placerad.

Vi får också en glimt av karossen, den relativt stora bagageluckan samt LED-bakljusen och ladduttaget.

Porsche bekräftar att Mission E kommer att lanseras under 2019 med Porsche e-Performance. Det blir över 600 hk och en acceleration från 0-100 km/h på under 3,5 sekunder. Räckvidden blir 500 km.

Enligt tidigare uppgifter kan vi dock vänta oss att Mission E kommer att erbjudas i tre versioner med olika effekt och räckvidd, för att passa många köpare.

Mission E får en "frunk", det vill säga en "front trunk".

Enligt Porsche blir Mission E en "exklusiv sportbil som sätter en ny standard som den sportigaste och mest tekniskt sofistikerade bilen i sin klass."

Porsche-chefen, Oliver Blume, säger i en rapport att de sportigaste Porscharna kommer att ha eldrift senast 2030. Han förutspår att även 911 kan bli en elbil.

När det gäller dieselmotorer, säger Blume att det inte finns någon anledning att plötsligt överge diesel. Han poängterar att dieselmotorerna är viktiga för att uppnå CO2-målen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Mission E är min dröm-Porsche.
66
18