Påven säljer sin Lamborghini Huracan

Påven säljer sin Lamborghini Huracan, signerad och allt. "Den enda superbilen du förmodligen inte kommer till helvetet för att äga", skriver Jalopnik.

Påven säljer sin Lamborghini Huracan
Vad är påvens Lamborghini värd? Den 12 maj får vi veta.

Förra året fick Påve Fransiscus en bakhjulsdriven Huracan av Lamborghini. Vad sjutton ska Påven göra med en Lamborghini undrar du? Ingenting. Därför ska den nu säljas till högstbjudande och pengarna ska skänkas till välgörenhet.

Så om du är sugen på att köpa en Lamborghini med gott samvete, så är det läge att markera 12 maj i kalendern, för då ska påvens bakhjulsdrivna Huracán med nummer 161, auktioneras ut på Sotheby. Den är vit med gulddetaljer och givetvis signerad av heligheten själv.

Den Helige Fadern kommer att fördela pengarna till olika organisationer, bland annat i den irakiska staden Nineveh som är hårt ansatt av IS.

UPPDATERAD

Påvens Huracan såldes på Sothebys auktion i Monaco den gångna helgen, och det blev enligt auktionshusets uppgifter ett "vilt budkrig" mellan ett "stort antal budgivare". 

Bilen såldes för cirka 970.000 dollar (motsvarande 8,4 miljoner kronor), vilket är nästan fyra gånger mer än priset för en helt vanlig och ohelig Huracan. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle vilja äga Påvens Lambo!
37
11

Bilar till salu från Wayke.se