Backtävling: Reto Meisel kör Mercedes SLK med Judd-V8 som varvar 11.300 rpm

Saknar du gamla tiders F1-ljud och älskar backtävlingar? Då får du inte missa den här filmen med Reto Meisel och hans Mercedes SLK som har en Judd-V8 som varvar 11.300 rpm.

Backtävling: Reto Meisel kör Mercedes SLK med Judd-V8 som varvar 11.300 rpm
Det går fort och slår gnistor nästan jämt, Reto Meisel är verkligen inte blyg att gasa.

Backtävlingar – eller bergrennen som det heter på tyska – är populära nere på kontinenten. Även engelsmännen gillar sina "hillclimbing". Och det är inte svårt att förstå, när man sett filmklippet nedan med Reto Meisel och hans kraftigt ombyggda Mercedes SLK 340 Judd.

Reto Meisel är en av de mest namnkunniga förarna och han har byggt flera spektakulära bilar genom åren. SLK:n är extremt lättad och uppges väga bara 760 kilo. Som vi ser på bilderna finns det stora aerodynamiska hjälpmedel på bilen. I den andra filmen, nedtill på sidan, finns det en g-mätare som vilket grepp Reto Meisel har i kurvorna.

V8-motorn från Judd är på 3,4 liter och varvar ända upp till 11.300 rpm. Toppeffekten är 630 hk. En transaxellåda från Hewland ger den rätta snärten i växlingarna och motorsången kan vi inte klaga på. Den senaste filmen är gjord vid Rampa da Falperra i Portugal.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Racingmotorerna var bättre förr...
43
3