Tesla Model S som snygg Shooting Brake

Alla som har kikat in i Tesla Model S vet att det finns gott om plats. För den som behöver ännu mer utrymme, men inte vill ha suven Model X, finns nu ytterligare ett alternativ – Model S Shooting Brake.

Tesla Model S som snygg Shooting Brake

Nya Model S Shooting Brake är skapad på uppdrag av den holländske samlaren Floris de Raadt, för designen står Niels van Roij och den är tillverkad av RemetzCar.

"Tanken var att göra min Tesla Model S till en sportig men elegant Shooting Brake, istället för att skapa en bil med maximalt bagageutrymme", säger de Raadt.

"Niels van Roij skapade flera alternativ, där fokus låg på premiumdesign kombinerat med rimliga kostnader, för att göra den här kombin tillgänglig för fler finsmakare", säger de Raadt dock utan att nämna något om priset.

RemetzCar tillverkade 2016 en likbil av Tesla Model S, många av lösningarna från den bilen kom till användning igen. Shooting Brake har dock fått ett nytt bakparti, inklusive baklucka, spoiler, en dold vindrutetorkare och bromsljus. Den har även fått en kromlist som löper längs rutorna för ett sportigare intryck. Interiören blir skräddarsydd efter kundens önskelmål.

Det första exemplaret har fått en grönskimrande färg. Det här är dock inte det enda exet som ska byggas. Efter den officiella premiären nästa månad på International Concours d'Élégance Paleis Het Loo i Nederländerna, ska upp till 20 bilar byggas. Det vill säga, om man får tillräckligt många beställningar, för än så länge vet vi inget om vad den ska kosta.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle hellre vilja ha Model S Shooting Brake än vanliga Model S.
63
12