Vad tycker du om Audi RS5 som Shooting Brake?

Många tycker att alla Audi ser likadana ut. Men det kan man inte säga om den här Audi RS5 Shooting Brake blir verklighet.

Vad tycker du om Audi RS5 som Shooting Brake?
Audi RS5 som Shooting brake. Illustration: Rain Prisk

Mycket av Audis framgång kan nog tillskrivas designen. De har tagit fram en omtyckt design, och med endast extremt små förändningar, hållt sig till den. Prestandamodellen Audi RS5 är inget undantag. Den må vara ett monster under huven, men på utsidan ser den i princip lika "farlig" ut som mellanchefernas favoritbil, Audi A5.

Men hur skulle en riktig "showstopper" från Audi kunna se ut? Kanske som den här Audi RS5 Shooting Brake. 

Det är den välkände illustratören RainPrisk som har skapat den här oväntade Audi RS5 Shooting Brake. Han har utgått från den vanliga coupén och gett den en längre taklinje som avslutaa med en baklucka, plus ett minst sagt "skrikigt" body kit.

Maffiga stötfångare, extrema hjulhus, kjolar runt om, en bakre stötfångare med stora diffusor, takmonterad vinge, mittmonterade dubbla avgasrör och feta Dunlop-däck.

RS5 Coupe är Audis motsvarighet till BMW M4 och Mercedes-AMG C63 Coupe. 2,9-liters V6-motor som levererar 450 hk och 600 Nm. 0-100 km/h går på 3,9 sekunder och hastighetsmätaren stannar vid 280 km/h.

Naturligtvis kommer vi aldrig få se den här bilen, men visst vore det kul med en helt vild Audi – ur ett designperpektiv alltså!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en Audi om den har design som sticker ut.
34
7