Läsarbild avslöjar Volvo V60 Cross Country – så ser den ut

Ny förväntad storsäljare på gång – blir det här din nästa kombi?

Läsarbild avslöjar Volvo V60 Cross Country – så ser den ut

Det är ingen hemlighet att nya Volvo V60 kommer i upphöjt Cross Country-utförande. Här kan vi publicera en bild på nykomlingen, tagen av auto motor & sport-läsaren Oskar Andersson.

Cross Country-modellerna har visat sig vara en guldgruva för Volvo. Att ta en befintlig modell, höja upp den några millimeter och lägga till plastpaneler på sidorna – och samtidigt höja priset – är ett recept på succé. Alla vill inte ha en "riktig" suv, men samtidigt åka i något som känns lite mer speciellt än en vanlig kombimodell.

Precis som med V90 och V90 Cross Country blir designskillnaderna mot standardversionen av V60 inte så stor. Förra generationen Volvomodeller, med V70 och XC70, hade betydligt större skillnader.

Volvo V60 CC får några nya linjer längs sidorna, välbekanta plastbitar vid hjulhusen samt baktill och något högre markfrigång. Men skillnaden är alltså inte lika stor som mellan gamla V70 och XC70.

När vi söker på registreringsnumret hittar vi tyvärr inte så många kul detaljer. Men vi kan i alla fall se att bilen har en uppgiven tjänstevikt på 1.770 kilo vilket är 55 kilo mer än en vanlig, lågbyggd V60 med samma motor. Testbilen har bensinmotorn T5 med 254 hästkrafter.

Tack till Oskar Andersson för bilden!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer mycket hellre Cross Country-modellen än den vanliga versionen av Volvo V60.
85
11