VW-ägare som inte uppdaterat sin bil kan få körförbud

"Återkallelsen är obligatorisk. Bilar som inte korrigeras kan tas ur drift", uppger tyska KBA.
Annons

Tysklands motorfordonsmyndighet, KBA, uppger att de ägare som inte uppdaterat sina manipulerade Volkswagen Group-dieselbilar riskerar körförbud.

Myndigheter i Hamburg och München har redan avregistrerat flera Audi- och VW-bilar med den fusk-drabbade Euro 5-dieselmotor efter att ägarna ignorerat kallelsen att få bilen åtgärdad, rapporterar tyska Automobilwoche.

Och körförbud för fler bilar kan komma. 

”Återkallelsen [för drabbade VW-dieselbilar] är obligatorisk. Bilar som inte korrigeras kan tas ur drift”, uppger KBA till Automotive News Europe.

I början av juni hade 95 procent av de 2,46 miljoner fuskdrabbade bilarna i Tyskland genomgått korrigeringen, enligt KBA. Endast i 0,6 procent av fallen har KBA efter upprepade kallelser och varningar påbörjat den process som i slutändan kan leda till körförbud.

I USA har VW Group varit tvungna att kompensera drabbade bilägare och betala böter på cirka 30 miljarder dollar, medan det i resten av världen endast varit nödvändigt att korrigera programvaran samt för 1.6-litersmotorn installera en liten hårdvara.

Annons
Annons
Rulla till toppen