VW-ägare som inte uppdaterat sin bil kan få körförbud i Tyskland

"Återkallelsen är obligatorisk. Bilar som inte korrigeras kan tas ur drift", uppger tyska KBA.

Tysklands motorfordonsmyndighet, KBA, uppger att de ägare som inte uppdaterat sina manipulerade Volkswagen Group-dieselbilar riskerar körförbud.

Myndigheter i Hamburg och München har redan avregistrerat flera Audi- och VW-bilar med den fusk-drabbade Euro 5-dieselmotor efter att ägarna ignorerat kallelsen att få bilen åtgärdad, rapporterar tyska Automobilwoche.

Och körförbud för fler bilar kan komma. 

"Återkallelsen [för drabbade VW-dieselbilar] är obligatorisk. Bilar som inte korrigeras kan tas ur drift", uppger KBA till Automotive News Europe.

I början av juni hade 95 procent av de 2,46 miljoner fuskdrabbade bilarna i Tyskland genomgått korrigeringen, enligt KBA. Endast i 0,6 procent av fallen har KBA efter upprepade kallelser och varningar påbörjat den process som i slutändan kan leda till körförbud.

I USA har VW Group varit tvungna att kompensera drabbade bilägare och betala böter på cirka 30 miljarder dollar, medan det i resten av världen endast varit nödvändigt att korrigera programvaran samt för 1.6-litersmotorn installera en liten hårdvara.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har fått min fuskdrabbade bil fixad.
5
18