McLaren gör klart: Det blir inga suvar!

"Det finns mer än tillräckligt med suvar, och det behövs inte en till", säger McLaren-chefen.

McLaren gör klart: Det blir inga suvar!

Lamborghini har kapitulerat. Rolls-Royce likaså. Och inte ens Ferrari kan hålla sig ifrån att lansera suv-modeller (även om just Ferrari envist hävdar att det handlar om en "fuv").

Men det finns faktiskt ett bilmärke som flera gånger tydligt gjort klart att det inte blir några suvar – och nu gör de det igen.

"Det finns mer än tillräckligt många suvar i världen, och vi behöver inte en till", säger McLaren-chefen Mike Flewitt till Top Gear.

Han säger också att när McLaren tittar på vilka nya bilar som ska utvecklas är det tre faktorer som spelar in: varumärket, tekniken och ekonomin.

"När det gäller varumärket kommer en suv bara urvattna McLaren-märket. Vårt varumärke och arv är motorsport och fantastiska förarbilar. Suvar är härliga, de har sin plats, men de är inga bra förarbilar. De urvattnar körupplevelsen så det är inte rimligt", fortsatte han.

Dessutom erkänner McLaren-chefen att märket inte alls har samma tekniska kompetens som till exempel VW-koncernen att utveckla en suv, så märket skulle börja från noll med lång uppförsbacke.

"Och vi är inte arroganta nog att tro att vi kan konkurrera med Range Rover och Porsche Cayenne med en bättre bil än dem över en natt."

Så långt om varumärket och tekniken. Men ekonomin då? Många biltillverkare bygger ju suvar just för att tjäna pengar och kunna fortsätta utveckla sportbilar. Men inte heller här tror McLaren på suv-idén.

"Vi måste investera från noll och vi skulle inte kunna tjäna några pengar på det."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker McLaren gör helt rätt som skippar suvar.
32
1