Rolls-Royce Cullinan är här – Alrik Söderlind har provsuttit lyxsuven

3,4 miljoner. Det är det svenska priset på nya Rolls-Royce Cullinan. Men tro inte att du blir ensam i Sverige om du pungar ut den summan. Rolls-Royce har nämligen sålt 14 stycken bilar till svenska kunder.

View this post on Instagram

Rolls-Royce Cullinan har kommit till Sverige. 11 beställda - 3,4 miljoner! Svep för fler bilder! #rollsroyce #rollsroycecullinan

A post shared by auto motor & sport Sverige (@auto_motor_sport_sverige) on

Rolls-Royce Cullinan är prestigemärkets första SUV. Faktiskt Rolls-Royce första fyrhjulsdrivna bil överhuvudtaget. Rolls-Royce själva tror mycket på Cullinan och tror att företagets årliga produktion kommer öka från 4000 till 6000 bilar i och med denna lansering.

Bilen som sådan är som sig bör stor, mäktig och respektingivande. Måtten skrivs till 5,3 meter på längden (vilket faktiskt är kort för att vara en Rolls-Royce. Storebror Phantom med lång hjulbas mäter in på 5,99 m), 2,2 meter på bredden och hela 1,83 meter på höjden. För att hjälpa sin ägare med det högre insteget, sjunker Cullinans luftfjädring 40 millimeter när någon dörr öppnas.

Auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind var på plats när Rolls-Royce Cullinan visades förra veckan. Han säger att Cullinan absolut har utstrålningen som förväntas av en Rolls-Royce. Något som går igen även när man sitter i bilen.

"Har man suttit i en Rolls-Royce förut kommer man att känna igen sig, det är sig likt", säger Alrik.

På frågan om han är förvånad över att 14 personer valt att spendera de 3,4 miljonerna Cullinan kostar svarar han nekande.

"Nej, egentligen inte, det är en helt fantastisk familjebil. Det man får i Cullinan är en bil som faktiskt går att använda varje dag. Det är Rolls-Royce första bruksbil."

Cullinan har en hel del intressanta tillval. Bland annat kan man få "The Spirit of Ecstasy" i guld eller matt kristall om man så vill. Dessutom kan man utrusta sin Cullinan med utfällbara säten i bakluckan kallad "Viewing Suite". Så att man kan parkera vid en fin utsikt och njuta i komfort värdig en Rolls-Royce.

Bilen har förresten fått sitt namn från världens största diamant, som heter just Cullinan.

*Fotnot: Sedan Alriks besök hos Rolls-Royce har tre ytterligare ordrar lagts. Så antalet ordrar uppgår nu till 14.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle köpa en Cullinan om jag hade råd.
112
137