Första bilderna på BMW M8 – men får den för lite effekt?

Det kommer dröja ett tag till innan M8 gör debut på riktigt, men redan nu får vi se bilder på hur den kommer att se ut – om än lite maskerad. Dessutom avslöjar BMW lite siffror.

Första bilderna på BMW M8 – men får den för lite effekt?

Den första generationen av BMW 8-serie som tillverkades mellan 1989 och 1999 fick aldrig någon riktig M-behandling trots att det fanns långt gångna planer på det.

Men snart får vi alltså en M8 på riktigt. Och trots att lanseringen ligger en bit in framtiden får vi redan nu se bilens design, dock med visst förbehåll. Bilderna som BMW släppt är maskerade och döljer de minsta detaljerna, men är ändå tydliga nog för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om bilen.

Linjerna skiljer sig inte jättemycket från M850i, men det finns några skillnader. Mycket av den nedre delen av fronten är omarbetad med större luftintag och mer aggressiva linjer. Baktill ser vi en subtil spoiler på bakluckan och givetvis fyra stora avgasrör.

Med stor sannolikhet får vi se samma V8 nu återfinns i BMW M5. Vi kan alltså vänta oss en effekt kring 600 hästar. Det ska man visserligen inte fnysa åt, men nog hoppas vi på en effekt på i alla fall kring 650 hästkrafter?

M8 kommer rulla både lägre och bredare än M850i när M-avdelningen är klara med bilen. Den kommer också att ha lättats med några kilo, enligt BMW.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan knappt bärga mig i väntan på BMW M8!
61
22