Polestar 1 sluttestas – helt klar i mitten av nästa år

Polestar 1 sluttestas – helt klar i mitten av nästa år

Polestar är inne i slutfasen av testerna på sin första modell Polestar 1. Sida vid sida med krocktester och utredningar om aerodynamik görs nu också finjusteringar av bilens chassidynamik för att förfina köregenskaperna. Allt enligt plan för att Polestar 1 ska vara redo för produktion i mitten på nästa år.

Polestar säger att för dem är prestanda så mycket mer än acceleration. Därför ligger just nu fokus på att optimera känslan i styrningen och på att finkalibrera den aktiva momentstyrningen. Polestar menar också att man är nöjd med Polestar 1:s chassisättning och fjädring från tidigare tester under hösten och att fokus nu kan ligga på finjustering.

"När du kör en Polestar 1 ska du direkt känna att du har kontroll och att bilen är redo att svara på dina kommandon, oavsett vad du vill göra. Detta är en GT som ska vara lättkörd och bekväm i vardagen med sin mjuka och tysta hybriddrivlina – samtidigt som den är redo att släppa lös sina 600 hästar och 1.000 Nm precis när föraren vill det", säger Polestars chefstestförare Joakim Rydholm.

Nästa fas i utvecklandet, som inleds i början av 2019, innefattar att de sista prototypbilarna börjar byggas i den snart färdiga fabriken i kinesiska Chengdu. Det blir sista steget innan förproduktionsbilarna börjar byggas enligt de slutgiltiga och specifikationerna och kvalitetskraven. 

Polestar har publicerat en film som visar hur testerna går till. Se den här nedan.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Premiären av Polestar 1 kan inte komma snabbt nog!
34
2