Självkörande bilar vandaliserade – sönderskurna däck och stenkastning

Waymo heter det amerikanska bolag som specialiserat sig på teknik till självkörande bilar, och som startades av Google. Seda början av december förra året erbjuder Waymo...
Annons

Waymo heter det amerikanska bolag som specialiserat sig på teknik till självkörande bilar, och som startades av Google. Seda början av december förra året erbjuder Waymo en taxitjänst med självkörande bilar i Phoenix, Arizona. Bilarna är helt självkörande men har ändå av säkerhetsskäl en person i förarsätet kallad ”safety driver”.

Sedan starten har det dock inte varit någon smekmånad. Tvärtom har Waymo-bilarna rört upp en hel del känslor.

Vissa blir så provocerade av de självkörande bilarna att de handgripligen försöker sätta de ur spel. Det kan handla om att helt enkelt parkera in bilarna så de inte kan köra, stenkastning för att har sönder rutorna, till att skära sönder däcken. Det finns till och med uppgifter på att folk försökt preja Waymobilar av vägen.

Innan tjänsten lanserades i full skala och bara kördes på prov, blev en ”safety driver” hotad med ett järnrör av en upprörd medtrafikant. Inte i det eller i nåt annat av fallen av vandalisering har varken Waymo eller någon ”safety driver” valt att anmäla brotten till polis. Istället säger Waymo att de sköter dessa händelser internt.

Annons
Annons
Rulla till toppen