Nya registreringsskyltarna snart här – premiär 15 januari

Nya registreringsskyltarna snart här – premiär 15 januari

Dagens registreringsskyltar med tre bokstäver och tre siffror håller på att ta slut. Det görs helt enkelt fler nyregistreringar än vad det finns kombinationer kvar att tillgå. Det har resulterat i att Transportstyrelsen har beslutat att förändra registreringsskyltarna.

Från och med 15 januari kan vi därför se bilar som har tre bokstäver, två siffor följt av en till bokstav. Detta är dock ingenting som ändrar systemet för när bilen ska besiktigas eller när fordonsskatten ska vara betald. Det är fortfarande slutsiffran som bestämmer detta. Så om du får ett registreringsnummer med en bokstav på slutet, så är det siffran framför som blir den styrande för skatt och besiktning.

"Arbetet pågår och vi är inne i slutfasen. Vår avsikt är att införa de nya numren den 15 januari, men det kommer nog ta nån vecka längre innan vi ser de nya skyltarna ute på våra vägar", säger Transportstyrelsens presschef Mikael Andersson till SVT.

Detta är den största förändringen på våra registreringsskyltar sedan 1973 då vi gick från att ha bilar med länsbeteckning följt av fem siffor, till systemet med tre bokstäver och tre siffor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nya skyltar – det piggar upp i vintermörkret!
21
4