Volvos syskonmodell hyllas: En av de bästa bilarna från Kina hittills

Volvos syskonmodell hyllas: En av de bästa bilarna från Kina hittills

Den tredje modellen ut från Volvoägaren Geelys nya bilmärke Lynk & Co är en sedanmodell. Lynk har ännu inte bekräftat att modellen 03, som den heter, faktiskt ska säljas i Europa.

Men det hindrar inte engelska Auto Express från att ha provkört. Och resultatet är riktigt positivt.

Lynk 03 får fyra av fem stjärnor och hyllas i sammanfattningen: "Det är en av de mest övertygande kinesiska bilarna vi kört hittills", skriver Auto Express, och nämner också att modellen definitivt kan konkurrera med de stora biltillverkarna när det gäller kvalitet, förfining och standardutrustning.

Och det är heller inte helt fel att den faktiskt är ganska kul att köra, tycker Auto Express.

Volvo har bidragit med en hel del teknik under skalet i Lynk 03. Modellen följer efter suvarna 01 och 02, men i Kina är det viktigt att även erbjuda en sedanmodell. Både Lynk 01 och 02 ska börja säljas Europa under slutet av 2020 men när det gäller sedanmodellen 03 är läget mer tveksamt. Europeiska köpare gillar ju snarare suvar, kombibilar och kompaktbilar med halvkombikaross.

I provkörningen av Lynk 03 får vi också veta att kvalitetskänslan i interiören är "exemplarisk", att kupén känns ljus och luftig och att Volvos trecylindriga 1,5-litersbensinmotor är mjuk och nästan vibrationsfri. Utrustningsnivån är hög och bilen har bland annat en inbyggd dashcam.

Takhöjden i baksätet kunde dock varit bättre och över huvud taget är utrymmena kanske inte så bra som bilens storlek hintar om. Dessutom har den sjuväxlade dubbelkopplingslådan en förmåga att få bilen att rycka en aning.

Slutbetyget blir alltså ändå gott i Auto Express provkörning.

"Även om européer generellt sett ogillar små sedanmodeller har den här förmågan att vara ett undantag."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Lynk skulle kunna sälja bra i Sverige.
160
57