Lancia Stratos ”återuppstår” – visas på Genève-salongen

I Genève ska italienska MAT visa upp två färdiga, "nya" Lancia Stratos. Nytolkningen baserar sig på Ferrari 430 Scuderia.

Lancia Stratos ”återuppstår” – visas på Genève-salongen

Italienska Manifattura Automobili Torino (MAT) kommer visa upp en produktionsversion av "nya" Lancia Stratos på Genève-salongen om några veckor, ett år efter att man visat upp ett koncept på samma bil. MAT:s version av klassiska Lancia Stratos baseras på Ferrari 430 Scuderia, men ska även erbjudas med manuell växellåda.

Om den är utvecklad av MAT själva eller via någon extern leverantör är ännu så länge oklart. Men 430 Scuderia fanns inte att få med manuell låda, så ett byte måste ske. Men V8:an behålls och innebär att "nya" Stratosen får 540 hästar och 519 Nm.

I Genève ska MAT visa upp två färdiga bilar, som ska levereras till kunder direkt efter mässan, en till Tyskland och en till USA.

Skulle man vilja lägga vantarna på en av dessa finns två vägar att gå. Antingen äger du en Ferrari 430 Scuderia eller en vanlig F430 och låter MAT konvertera den. Eller så låter du MAT hitta en bil åt dig, köpa och sedan konvertera.

Själva konverteringen går på 500.000 euro. Anlitar du MAT för att först hitta en Scuderia att konvertera sticker prislappen iväg ytterligare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kommer absolut att utrusta min Stratos med extraljusen i fronten!
35
8