Mercedes GLC får en uppdatering – här är nyheterna

Mercedes GLC får en uppdatering – här är nyheterna

Mercedes GLC har kommit fram till sin "mitt i livet-uppdatering", tre år efter att den för första gången såg dagens ljus. Det är inga jättestora förändringar som Mercedes har slängt på GLC, men ett vaket öga kan se att antal. 

Egentligen är stora delar av fronten omarbetad med ny grill, ny stötfångare och uppdaterade lyktor. LED-belysningen i lyktorna får sig också en uppgradering. Detsamma gäller baklyktorna som får ny form och nya LED-slingor.

Invändigt är den stora förändringen att GLC nu får ta del av Mercedes MBUX infotainmentsystem som inkluderar röst- och geststyrning (rörelser i luften med handen som styr vissa funktioner) och två stora digitala skärmar – en för instrumentklustret på 12,3 tum och en på instrumentbrädan, 10,25 tum stor. Dessutom får GLC nu en touchplatta i mittkonsolen och en uppdaterad ratt.

Motormässigt kommet GLC till en början endast utrustas med fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer (sex- och åttacylindriga AMG-versioner ligger längre fram i tiden). Alla blir som brukligt lite starkare och lite snålare än föregångaren. GLC 200 och 300 får 197 respektive 258 hästar. Effekten i dieslarna går från 163 till 245 hästar. 

Den riktiga nyheten på motorfronten är annars att alla bensinmotorer utrustas med ett 48-volts lätthybridsystem som via en kombinerad startmotor/generator kan lagra upp till 10 kW energi vid inbromsning. Energi som sedan kan hjälpa vid acceleration upp till ett varvtal på 2.500 varv för att minska påfrestningen på bensinmotorn och därmed minska förbrukningen. 

Detta tillsammans med ett utökat stopp/start-system gör att båda bensinmotorerna har en WLTP-förbrukning på 7,1 l/100km. Snålaste dieseln har en WLTP-förbrukning på 5,2 l/100km. Säljstart för uppdaterade GLC blir i sommar.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar den nya designen.
93
6