Volkswagen avslöjar: Här är årets nya modeller

När Volkswagengruppen idag höll presskonferens om framtiden presenterades alla bilar som kommer 2019. Överraskningen: Ingen ny generation Golf eller ID.

Volkswagen avslöjar: Här är årets nya modeller
Herbert Diess, vd för Volkswagengruppen.

Volkswagengruppen har idag haft presskonferens om framtiden för företaget och alla fabrikat som ligger under Volkswagen AG. 13 modeller släpps i år, varav 11 för den europeiska marknaden.

De flesta är redan presenterade eller på något sätt visade redan, men listan innehåller ändå några överraskningar – främst på grund av modeller som inte finns med.

Om vi ska tro denna lista (varför skulle vi inte) så får vi varken se någon ny generation Golf eller någon ID Neo (eller ID 3 som den förmodligen får heta) – som då förmodligen får premiär tidigt nästa år. 

Suvtrenden är fortsatt stark och det märks på listan – inte mindre än sju modeller faller in under suvepitetet. VW T-Cross, Skoda Kamiq, Seat Terraco, Audi Q3 Sportback, Porsche Cayenne Coupé, Audi e-tron och en ännu opresenterad modell från VW.

På elbilsfronten får vi på europeisk mark nöja oss med Audi e-tron och Porsche Taycan under 2019. Men vi går inte helt miste om elbilsnyheter. Bland annat berättas att det ska byggas fler elbilar än vad som tidigare har kommunicerats – 22 miljoner innan 2030 istället för 15 miljoner. Den ökningen beror delvis på att det kommer byggas 20 fler elektriska modeller än vad som var tänkt. 

Så innan 2030 får vi se 70 elektriska modeller från Volkswagengruppen. Totalt gör Volkswagen AG en investering på 30 miljarder euro på "e-mobilitet" som de kallar det.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Synd – jag hade hoppats på en ny Golf i år.
50
100